Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι, κόκκινες φακές και φέτα

Η υπέροχη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι, κόκκινες φακές και φέτα μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Μία θρεπτική και διατροφικά πλήρης συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο στον φούρνο

Υλικά:

Για τις φακές

  • 100 γρ. Φακές κόκκινες
  • 1 Φύλλο δάφνης

Για τα γεμιστά

  • 8 Πιπεριές πολύχρωμες,, μέτριες
  • 2 Ξερό κρεμμύδι, μεσαίο
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 2 Κολοκυθάκια μεσαία
  • 2 Καρότα
  • 10 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 Ντομάτες μεσαίες, ώριμες
  • 150 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  • 1 Φλιτζάνι πλιγούρι
  • 200 γρ. Τυρί φέτα
  • 1/2 ματσάκι Φρέσκος μαϊντανός
  • 1/4 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  •  Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπιφτέκια με τσένταρ και baby πατάτες

Εκτέλεση:

Για τις φακές
• Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις φακές, προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.

Για τα γεμιστά
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε, μαζί με τα καρότα, σε μικρούς κύβους μέχρι 1/2 εκ.
• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Σε ένα μπολ τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο τηγάνι και κρατάμε την υπόλοιπη για τη συνέχεια.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το πλιγούρι, τις φακές, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά.
• Σβήνουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το θυμάρι ψιλοκομμένα, τη μισή ποσότητα φέτας, σπασμένη σε μικρά κομμάτια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Πλένουμε με νερό τις πιπεριές εξωτερικά, τις στραγγίζουμε, κόβουμε μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να τις ανοίξουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
• Κρατάμε τις φέτες με το κοτσάνι στην άκρη, για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια στη συνέχεια.
• Σε ένα ταψί 30x40 εκ. μεταφέρουμε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλάτι και τις γεμίζουμε ισόποσα, κατά τα 3/4 με το μείγμα από το πλιγούρι.
• Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα φέτας που έχουμε κρατήσει, σπασμένη με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε απλωμένη στη βάση του ταψιού την τριμμένη ντομάτα που έχουμε κρατήσει.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για περίπου 30 λεπτά.
• Σερβίρουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top