Μπιφτέκια με τσένταρ και baby πατάτες

Μία απολαυστική συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα συγκλονιστικά λαχταριστό πιάτο μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ που λιώνει στο στόμα και baby πατάτες.

Αυτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό και μάλλον θα συμφωνήσετε

Υλικά:

·    800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
·    200 γρ. κιμά χοιρινό
·    1 κρεμμύδι, μικρό, ξερό, ψιλοκομμένο
·    2 κ.σ. Ελαιόλαδο 
·    50γρ. φρυγανιά τριμμένη
·    ½  κουτ.γλυκού αλάτι
·    Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
·    150 γρ. τυρί κρέμα
·    100γρ. τσένταρ
·    ½  σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
·    1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
·    1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, για άλειμμα
·    Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τις πατάτες

·    1 κιλό πατάτες baby
·    1 κουτ.σούπας μουστάρδα
·    Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
·    80γρ. ελαιόλαδο
·    80γρ. βούτυρο
·    20γρ. μηλόξιδο
·    120γρ. νερό
·    2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
·    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
·    Αλάτι και πιπέρι
·    1 κουτ.γλυκού ξερή ρίγανη

Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Εκτέλεση:

·    Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε-ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
·    Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
·    Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη φρυγανιά , το μαϊντανό , το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
·    Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 6.
·    Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 6 μπαλάκια πλατιά.
·    Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.
·    Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε ένα τηγάνι μέχρι να ψηθούν καλά εξωτερικά γιατί θα τα ψήσουμε και 15 λεπτά στο φούρνο με τις πατάτες.

 Για τις πατάτες

·    Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο ,το βούτυρο, το ξύδι,το νερό, το φρέσκο θυμάρι,τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
·    Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 35 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. 
·    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά μόνο τις πατάτες και τοποθετούμε και τα μπιφτέκια από πάνω και ψήνουμε για ακόμη 15-20 λεπτά.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top