Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Δείτε πώς να φτιάξετε τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Ανήμερα των Θεοφανείων ο Λάμπρος Βακιάρος μαγείρεψε στη «Φωλια των Κου Κου» μια από τις πιο υγιεινές συνταγές του. Φτιάξτε τα δικά σας μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 250 γρ. ψωμί του τόστ (μουλιασμένο σε γάλα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι 
  • 1 μεσαίο καρότο 
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό 
  • 100 γρ πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα σε κύβους

Για τα ψητά λαχανικά

  • 4-5 μεσαία καρότα 
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • κόκκινη, κίτρινη, πράσινη πιπεριά
  • 5-6 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 10 κλωναράκια μαϊντανό
  • ξύσμα λεμονιού ή λάιμ

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια

ΒΗΜΑ 01. Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

ΒΗΜΑ 02. Στο μούλτι ομογενοποιούμε το ψωμί του τοστ (που το έχουμε στύψει) και τη πιπεριά Φλωρίνης. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι με το καρότο και τον μαϊντανό, τη πάπρικα το ξύσμα λεμονιού και το αυγό. Προσθέτουμε περίπου 2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έτσι ώστε να σφίξει ο κιμάς.

ΒΗΜΑ 03. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

ΒΗΜΑ 04. Πλάθουμε το κιμά σε μπιφτέκια των 150 γρ και στη συνέχεια τοποθετούμε στο κέντρο ένα κύβο τυριού. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτηγανό σε υψηλή θερμοκρασία και θωρακίζουμε τα μπιφτέκια, αφού τα έχουμε λαδώσει ελαφρώς κι από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Για τα ψητά λαχανικά

ΒΗΜΑ 01. Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, ραντίζουμε με το βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 περίπου λεπτά.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

ΒΗΜΑ 06. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top