MasterClass 2022: Οι ιδιαίτερες παρασκευές του Πάνου Ιωαννίδη

Τι ετοίμασε ο κορυφαίος σεφ;

Ένα ξεχωριστό και νόστιμο πιάτο έφτιαξε ο Πάνος Ιωαννίδης στο Masterclass της Κυριακής. O κορυφαίος σεφ έδειξε σε παίκτες και τηλεθεατές την τεχνική Ασαμπλάζ (κολλάζ γευσεων) σε διάφορα πιάτα.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς τις μαγειρικές σας ικανότητες, παρακάτω σας παραθέτουμε τις συνταγές βήμα – βήμα!


Orange Tuille (Δαντέλα καραμέλας)
Υλικά:

•    200 γρ. βούτυρο
•    200 γρ. ζάχαρη
•    200 γρ. μαύρη ζάχαρη
•    200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
•    150 γρ. αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
1.    Σε ένα μιξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
2.    Τοποθετούμε μια λεπτή στρώση σε Silpat και ψήνουμε στους 175C για 8 λεπτά.
3.    Όσο είναι ζεστό δίνουμε σχήμα.
 
Φρούτα σε κρασί με αρωματικά
a.    Σε κόκκινο κρασί με δενδρολίβανο
b.    Σε λευκό κρασί με κρόκο Κοζάνης
Υλικά:
•    Αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια, ανανάς, μήλα  κλπ.
•    φρέσκα φρούτα (δάσους)
•    κρασί (κόκκινο / λευκό)
•    ζάχαρη
•    Μπαχαρικά (σαφράν/ ροζ πιπέρι/ δενδρολίβανο, θυμάρι)
Φρούτα ψημένα σε κρασί.
Αναλογίες
•    500 φρούτα, 100 ζάχαρη, 300 κρασί,
Τρόπος παρασκευής
1.    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα.
2.    Τα βάζουμε σε ανάλογο ταψι με τη ζάχαρη και το κρασί της επιλογής μας καθώς και τα μπαχαρικά.
3.    Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 45’.
4.    Μεταφέρουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και συμπυκνώνουμε μέσο βρασμού μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι σε πυκνότητα.
Zabaglione
Υλικά:
•    Αβγά (κρόκοι αυγών) 6 τεμ.
•    Ζάχαρη 100 γρ.
•    Γλυκό κρασί/ λευκό (Σάμος) 100 γρ.
•    Φρέσκια βανίλια
•    40-50 ml ζεστό νερό
Τρόπος παρασκευής
1.    Σε μπενμαρι χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα φτάνουμε στους 70ο C.
2.    Μεταφέρουμε το μείγμα σε μίξερ με (φουετ-συρμα) και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας το ζεστό νερό σιγά – σιγά.
3.    Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από την κρέμα και να δέσει η zabaglione.
 
Χώμα σοκολάτας (Maltosec)
Υλικά:
•    Σοκολάτα
•    Maltosec
 
Τρόπος παρασκευής
1.    Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα, την αναμιγνύουμε με ίση ποσότητα μαλτοδεξτρίνης μέχρι να γίνει «χώμα».

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top