Σας αρέσουν τα cake; Δείτε μερικές ωραίες συνταγές

Εύκολες συνταγές για cake

Aν σας αρέσουν τα cake αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, σας έχουμε δύο συνταγές που θα σας ξετρελάνουν.

Κέικ λεμόνι με κρέμα λεμόνι(Συνταγή Παύλου Χάππιλου)

Για το κέικ

3 αυγά, 280γρ κρυσταλλική ζάχαρη, 250ml σπορέλαιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο), 1 κ.σ. γιαούρτι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 1 βανιλίνη, 300γρ αλεύρι γοχ, 1 κουταλάκι μπέικινγκ, 50γρ παπαρουνόσπορο (προαιρετικά).

Για την κρέμα

3 αυγά, ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια,  150γρ ζάχαρη, 1 κ.γ. Νισεστέ,75γρ βούτυρο

Εκτέλεση της Συνταγής

Για το κέικ 

Χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, λάδι, γιαούρτι, βανιλίνη, χυμό και ξύσμα από το λεμόνι όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε στρογγυλή φόρμα στους 170 βαθμούς αέρα για 45 λεπτά.

Για την κρέμα

 Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι η κρέμα να σφίξει και δούμε την πρώτη μπουρμπουλήθρα. Μόλις κοχλάζει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Όταν κρυώσουν και το κέικ και η κρέμα μπορούμε να καλύψουμε το κέικ με την κρέμα η να κόψουμε το κέικ στην μέση και να βάλουμε την κρέμα ενδιάμεσα.

Γεμιστό κέικ σοκολάτας με κρέμα τυρί(Συνταγή Σταύρου Βαρθαλίτη)

Υλικά για το κέικ

•    300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
•    40 γρ. κόρν φλάουερ
•    2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
•    150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    370 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
•    3 μεγάλα αυγά
•    ½ κ.γ. αλάτι
•    100 γρ. κουβερτούρα 65%
•    370 γρ. γάλα εβαπορέ
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Για τη γέμιση και το frosting

•    60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    220 γρ. κρέμα τυρί 
•    120 γρ. λευκή κουβερτούρα
•    350 γρ. άχνη ζάχαρη
•    120 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
Τριμμένη κουβερτούρα 65%

Εκτέλεση για το κέικ

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
•    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, στη βάση στρογγυλής αποσπώμενης βάσης για κέικ (26 εκατοστά) και βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τα πλαϊνά.
•    Λιώνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ σε ζεστό μπεν μαρί ή σκεπασμένη με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων.
•    Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4’ με 5’.
•    Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά καθώς ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν με το βούτυρο.
•    Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1’.
•    Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ, το αλεύρι μαζί με το κόρν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
•    Προσθέτουμε το μείγμα στο κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50’.
•    Αφήνουμε για 60’ να κρυώσει.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top