Φτιάξε την πιο νόστιμη φασολάδα

Το μυστικό για να φτιάξεις την πιο νόστιμη φασολάδα

Τι είναι πιο όμορφο αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα από ένα πιάτο ζεστή φασολάδα;

Εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο!

Αν είστε αρχάριος στη μαγειρική και ψάχνετε μία εύκολη αλλά και νόστιμη συνταγή, ο Παύλος Χάππιλος μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star θα σας δείξει πώς να τη φτιάξετε.

Υλικά της Συνταγής

500γρ λευκά φασόλια, 3 καρότα, 2 κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 σέλινο με τα φύλλα, 1 κ.σ. πελτέ, 1 κ.γ ζάχαρη ή μέλι, 1 πακέτο ντομάτα στον τρίφτη, 2 φύλλα δάφνη 1 κ.γ. μπούκοβο, ελαιόλαδο

Εκτέλεση της Συνταγής

Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό με τα φύλλα δάφνης σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ψιλοκομμένο σέλινο. Αφήνουμε λίγο να μαράνει το σέλινο και προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί καλά. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, το μέλι και το μπουκοβο, αφήνουμε να σιγοβράσει λιγο πριν προσθέσουμε και τα βρασμένα μας φασόλια τα οποία έχουμε στραγγίξει.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε έξτρα νερο μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 35-40 λεπτά και τέλος προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπερι.

 

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top