Εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο!

Το κρύο σηκώνει σούπες

Ο «Διομήδης»  ήρθε με άγριες διαθέσεις, και τι πιο όμορφο από το να κάθεται κάποιος στο σπίτι του απολαμβάνοντας ζεστές και λαχταριστές σούπες!

Ο καιρός «σηκώνει» πεντανόστιμες σούπες

Ακόμη κι αν είσαι αρχάριος στη μαγειρική ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή Breakfast@star μας έδειξε μία εύκολη συνταγή για λαχταριστά γιουβαρλάκια αυγολέμονο.

Υλικά της Συνταγής 

· 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
· 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
· 150 γρ. ρύζι καρολίνα
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· 1 λεμόνι το ξύσμα
· 1 μέτρια πατάτα
· 1 καρότο
· 1 αυγό
· 1 ½ κ.σ. χλιαρό νερό
· 2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

· 60 γρ. χυμό λεμονιού
· 2 αυγά
· 1/6 ματσάκι φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, μέχρι τη μέση, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί το νερό, όχι να βράσει.
· Παράλληλα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο θρυμματισμένο, το αυγό, το ξύσμα από το λεμόνι, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι .
· Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε το κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
· Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το κιμά μέχρι να γίνει ένα σώμα με τα υπόλοιπα υλικά.
· Πλάθουμε τον κιμά με τα χέρια μας σε στρογγυλά μπαλάκια, 40 με 50 γρ. το κάθε ένα.
· Προσθέτουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι και πανάρουμε εξωτερικά τα γιουβαρλάκια.
· Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βάζουμε με προσοχή τα γιουβαρλάκια στη κατσαρόλα με το νερό.
· Καθαρίζουμε και κόβουμε τη πατάτα σε μέτριους κύβους και το καρότο σε ροδέλες.
· Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με αλάτι και πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι.
· Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40’ με 45’.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
· Μόλις βράσουν τα γιουβαρλάκια, βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, τα αφρατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού.
· Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από ζωμό του φαγητού, το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά για να πάρουν θερμοκρασία και ανακατεύουμε.
· Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα 2 φορές.
· Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ μέσα στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση το φαγητό μας.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
· Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά σε ένα βαθύ πιάτο και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top