Ο καιρός «σηκώνει» πεντανόστιμες σούπες

Δύο συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

Ο Φίλιππος ήρθε με άγριες διαθέσεις και ο κρύος καιρός σηκώνει σούπα.

Ψάξαμε λοιπόν και σας βρήκαμε μία συνταγή που παρουσίασε στο  Breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης ( σούπα αυγολέμονο με κοτόπουλο) και μία σούπα με τορτελίνια που παρουσίασε το foodurismo. 

Πώς να φτιάξετε σπιτικούς κύβους λαχανικών

Υλικά για Σούπα Αυγολέμονο με κοτόπουλο 

· 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου στο 1 κιλό
· 3 λίτρα νερό
· 1½ ξερό κρεμμύδι
· 1½ καρότο μεγάλο
· 3 στικ σέλερι
· 200 γρ. ρύζι 
· 2 αυγά
· 30 γρ. χυμός λεμόνι
· 1/3 ματσάκι άνηθο
· 1/3 ματσάκι μαϊντανό
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 3 φέτες ψωμί του τοστ
· 4 φέτες μπέικον
· 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση της Συνταγής

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με το νερό, το μισό κρεμμύδι, το μισό καρότο και τα 2 στικ σελέρι κομμένα στη μέση να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 60’ με 70’. Στην αρχή του βρασμού με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τους αφρούς που δημιουργούνται στην επιφάνια τις κατσαρόλας.
· Μόλις βράσει το κοτόπουλο το αφαιρούμε σε ένα μεγάλο μπολ το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε με ένα πιρούνι με τα χέρια μας.
· Σουρώνουμε το ζωμό από τα λαχανικά σε ένα άλλο καθαρό μπολ.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς, στον αέρα.
· Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα υπόλοιπα λαχανικά, τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4’,στην κατσαρόλα που βράσαμε το κοτόπουλο, την καθαρίζουμε αν χρειάζεται.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από το βρασμό του κοτόπουλου μαζί με το ρύζι, τα φύλλα από το θυμάρι, αλάτι, φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για περίπου 30’.
· Τα τελευταία 15’, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από το ψωμί του τοστ και κόβουμε σε μικρούς κύβους, το ανακατεύουμε μαζί με την πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
· Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, βάζουμε στη μία πλευρά τις φέτες του μπέικον να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και στην άλλη πλευρά απλωμένα, τα κομμένα ψωμάκια του τοστ.
· Ψήνουμε για 15’ στη μεσαία σχάρα, 5’ πριν ξεφουρνίζουμε ελέγχουμε τα κρουτόνς και αν χρειάζεται τα αφήνουμε λίγο ακόμα για να ξεραθούν εντελώς.
· Μόλις βράσει η σούπα μας, βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ , τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αφρατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού.
· Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από ζωμό της σούπας και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά για να πάρει θερμοκρασία και να μην ψηθούν τα αυγά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα 2 φορές.
· Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.
· Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε τα κρουτόνς μαζί με το τραγανό μπέικον σπασμένο σε κομμάτια από πάνω, λίγο ακόμα άνηθο και απολαμβάνουμε.

Τορτελίνια σούπα(συνταγή από foodurismo) 

250 γρ. τορτελίνια φρέσκα ή ξερά γεμιστά (διαλέξτε όποια θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα ντομάτα-μοτσαρέλα, ταιριάζει πολύ και τα γεμιστά με τυρί) 1.200 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός ή έτοιμος 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή 1 κουταλιά της σούπας κρέμα παρμεζάνας (την βρίσκετε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίζει να βράζει ρίξτε μέσα τα τορτελίνια. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα φρέσκα θέλουν 2 - 3 λεπτά, τα ξερά 8 - 10. Όταν τα τορτελίνια του foodurismo είναι έτοιμα, σβήνετε το μάτι και ρίχνετε την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο πιπέρι. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρησιμοποίησα αλάτι λόγω της παρμεζάνας και επειδή είχε και ο ζωμός.

Δείτε το Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top