Φτιάξτε την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα!

Το μυστικό για να μας πετύχει η πίτα

Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια τις κλασικές δοκιμάστε να φτιάξετε μία μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ.

Δύο αλμυρές πίτες που θα σας ξετρελάνουν!

Ο Παύλος Χάππιλος και η Μαργαρίτα Νικολαϊδη έδωσαν στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star μία συνταγή που θα σας συναρπάσει. 

Δύο πεντανόστιμες πίτες χωρίς φύλλο

Υλικά της Συνταγής

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
700 γρ. μανιτάρια λευκά, πορτομπέλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι φρέσκο
Μαϊντανό
1 «Σπιτικό» Ζωμό Μανιταριών
Αλάτι-πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
800 ml γάλα
100 γρ Βούτυρο
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
1 αυγό
100 γρ. σουσάμι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση της Συνταγής 

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.
2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεσαία κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
3. Όταν πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, σβήνουμε τη φωτιά.
4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, ύστερα το γάλα, το «Σπιτικό» Ζωμό Μανιταριών και το αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
5. Όταν είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, ενώνουμε με το μείγμα μανιταριών, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα φυλλαράκια από θυμάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
6. Σε ένα ταψί, βάζουμε 4 στρώσεις χωριάτικο φύλλο (ανάμεσα σε κάθε φύλλο πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο), βάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με τον ίδιο τρόπο με άλλα 4 φύλλα, αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
7. Χαράσσουμε την πίτα στα κομμάτια που θέλουμε και αφήνουμε να ψηθεί στους 180 , για 40-45 λεπτά.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top