Σου αρέσουν οι πίτες αλλά βαριέσαι να κάθεσαι να ανοίγεις φύλλο; Σας παρουσιάζουμε 2 συνταγές που είχαν δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο του Σταύρου Βαρθαλίτη
Υλικά
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2 πράσα
• 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 κ.σ. μαϊντανος ψιλοκομμένος
• 500 γρ. σπανάκι
• 150 γρ. γιαούρτι
• 4 -5 αυγά (ανάλογα το μέγεθος)
• 100 γρ. γάλα πλήρες
• 300 γρ. φέτα σκληρή
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι
Για την επάλειψη
• 1 αυγό
• 20 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
• Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
• Χοντροκόβουμε και αφού το βάλουμε σε μπολ, αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια καλά να μαραθεί.
• Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο σπανάκι αφού έχουμε αφαιρέσει τυχόν υγρά που έχει βγάλει στο μπολ.
• Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένο μετριο ταψί 20*30.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη και με ένα πινέλο αλείφουμε τη σπανακόπιτα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο του Λάμπρου Βακιάρου
Για την πίτα
200 γρ. γιαούρτι
6 – 7 κολοκυθάκια (τριμμένα)
2 αυγά + 2 ασπράδια
80 γρ. ελαιόλαδο
8 γρ. baking powder
200 γρ. αλεύρι
300 γρ. φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το συνοδευτικό με γιαούρτι
400 γρ. γιαούρτι
30 γρ. δυόσμο
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.