Αν έχετε παιδιά και θέλετε να τους φτιάξετε ένα γλυκό που θα τους ξετρελάνει, δοκιμάστε να φτιάξετε το μπισκοτογλυκό ψυγείου που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@star.
Yλικά της Συνταγής
• 1½ συσκευασία ΜΠΙΣΚΟΤΑ
• 25 γρ. βούτυρο
• 120 γρ. κρέμα γάλακτος
• 30 γρ. άχνη ζάχαρη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
• 50 γρ. κουβερτούρα 75% ή γάλακτος
Εκτέλεση της Συνταγής
• Ανοίγουμε μια ολόκληρη συσκευασία μπισκότα , με ένα μαχαιράκι αφαιρούμαι τη κρέμα μέσα από τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ τρίμματα.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
• Προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Μεταφέρουμε το μπισκότο στο Pyrex, απλώνουμε και το πιέζουμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να το στρώσουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
• Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει 2’.
• Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με τη κρέμα από τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα.
• Ξαναχτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα μέχρι να σφίξει αρκετά για 4’, όχι να γίνει σαντιγί, να είναι όμως αφράτη και πηχτή.
• Τρίβουμε με το χέρι μας τα υπόλοιπα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μισά μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές
• Βγάζουμε το Pyrex από το ψυγείο, αδειάζουμε τη κρέμα μέσα και με την βοήθεια της μαρίζ την απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα, με όσα μπισκότα μας έχουν περισσέψει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο για τουλάχιστον 120’.
• Σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο και σοκολάτα τριμμένη.
Δείτε την εκπομπή breakfast@star