Πεντανόστιμο Cheesecake με καρύδια και μαρμελάδα Σύκο

Δείτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα cheesecake διαφορετικό από τα άλλο δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που είχε φτιάξει πριν από λίγα χρόνια ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Εύκολη συνταγή για μπανόφι

O σεφ ετοίμασε ένα cheesecake Με καρύδια και μαρμελάδα σύκο. 

Υλικά για τη βάση

· 150 γρ. σύκο αποξηραμένο
· 200 γρ. καρύδια
· 1 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
· 15 γρ. μέλι
Υλικά για την κρέμα
· 800 γρ. τυρί κρέμα(πολύ κρύα)
· 150 γρ. ζάχαρη άχνη
· 300 γρ. κρέμα γάλακτος(πολύ κρύα)
· 1 λάιμ χυμό και ξύσμα
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη μαρμελάδα

· 7-8 φρέσκα σύκα
· 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 αστεροϊδής γλυκάνισος
· 30 γρ. μέλι
· 1 λάιμ

Υλικά για σερβίρισμα

· 3 φρέσκα σύκα
· 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο

 

Brownies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Καθαρίζουμε τα φρέσκα σύκα και τα κόβουμε σε τέταρτα.
· Προσθέτουμε τα σύκα σε μεσαία κατσαρόλα, την ζάχαρη, το γλυκάνισο, το λάιμ κομμένο στη μέση χωρίς τα κουκούτσια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
· Αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι, αφαιρούμε το γλυκάνισο και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.
· Όσο βράζει η μαρμελάδα, στο μπλέντερ προσθέτουμε τα καρύδια, το σύκο, το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι τα όλα υλικά να ομογενοποιηθούν.
· Μεταφέρουμε τα καρύδια σε στρογγυλή φόρμα (26εκ.)με αποσπώμενη βάση, τα στρώνουμε να καλύψουν όλα τα κενά της βάσης, με το πάτο ενός ποτηριού πατάμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά τουλάχιστον να σφίξει.
· Παράλληλα στο κάδο του μίξερ βάζουμε κρύο το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά σε μεσαια ταχύτητα.
· Προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα μας σε μεσαία ταχύτητα.
· Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, μεταφέρουμε την κρέμα στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε επάνω 1-2 εκατοστά περιθώριο για την μαρμελάδα.
· Τοποθετούμε την φόρμα ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρέμα.
· Στο κενό που έχουμε αφήσει προσθέτουμε την μαρμελάδα, τα φρέσκα σύκα σε κομμάτια και τα φύλλα δυόσμου.
· Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top