Σοκολατένια πάβλοβα με καραμελωμένες μπανάνες

Η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου για μαι πρωτότυπη πάβλοβα

Το πρωί της Τρίτης, ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στη κουζίνα της «Φωλιάς των Κου Κου» και ετοίμασε μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένια πάβλοβα, ιδανική για όσους σκοπεύουν να γλυκάνουν τους αγαπημένους τους του Αγίου Βαλεντίνου.

Φτιάξτε νόστιμες και τραγανές γαλλικές μπαγκέτες

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές ολόκληρη τη διαδικασία για το εύκολο και λαχταριστό γλυκό.

Υλικά

Για τη μαρέγκα

4 ασπράδια αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 + 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
50 γρ. λιωμένη  κουβερτούρα κλασική

Για τη σοκολατένια κρέμα και τις μπανάνες

2 μπανάνες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ.  κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια

Δύο υπέροχες και light σαλάτες με όσπρια

Εκτέλεση

Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το ΄φουέ΄ για 5 – 7 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει. Παράλληλα προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα μούλτι και «κόβουμε» για 20’’-30’’.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίξερ σε 4 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα (με το μίξερ πάντα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα) για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και την εσάνς βανίλιας και με απαλές κινήσεις τα ομογενοποιούμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάρα πολύ λίγο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε «νερά» σοκολάτας μέσα στην λευκή μαρέγκα.
  • Σε ένα ταψί 30×40 εκ. προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κέντρο του ταψιού και με τη βοήθεια με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, το απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και δημιουργούμε στο κέντρο μία λακούβα.
  • PROTIP 1: Αν θέλουμε σχηματίζουμε στη λαδόκολλα ένα στρογγυλό σχήμα με ένα πιάτο και μολύβι.
  • PROTIP 2: Μπορούμε να δώσουμε διάφορα σχήματα στη μαρέγκα με την βοήθεια ενός κορνέ.
  • Ψήνουμε για 90 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο ολοκληρωτικά.

Φτιάξτε τα πιο απολαυστικά σοκολατένια γλειφιτζούρια!

Για τη σοκολατένια κρέμα και τις μπανάνες

  • Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και λιώνουμε το βούτυρο. Παράλληλα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κάθετα σε κυλινδρικά κομμάτια 7-8 εκ. Προσθέτουμε τις μπανάνες δυναμώνουμε την θερμοκρασία σε δυνατή και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 1 λεπτο, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και μόλις γίνει σαν καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιούμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Κλείνουμε το μίξερ προσθέτουμε τη κουβερτούρα γάλακτος και με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ την ομογενοποιούμε στη κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας και στη συνέχεια στολίζουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες και τα φουντούκια.
     
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top