Φτιάξτε τα πιο απολαυστικά σοκολατένια γλειφιτζούρια!

Tι υλικά θα χρειαστείτε

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε Cookie pops, δηλαδή απολαυστικά γλειφιτζούρια από cake!

Τρία σοκολατένια γλυκά που θα σε ενθουσιάσουν

Ο σεφ αποκάλυψε στους τηλεθεατές του Star τα υλικά και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Yλικά
•    400 γρ. μπισκότα
•    60 γρ. ζάχαρη άχνη
•    220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
•    40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•    1 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
•    1 κ.σ. μέλι

Για το στήσιμο
•    180 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
•    180 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
•    100 γρ. τρούφα σοκολάτας γάλακτος
•    100 γρ. τρούφα, πολύχρωμη
•    80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
•    50 γρ. τριμμένη καρύδα

Ωμοφαγικά γλυκά: Eίναι νόστιμα, light και δε χρειάζονται ψήσιμο

Εκτέλεση

•    Στο μπλέντερ με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα εντελώς.
•    Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το μέλι, τη πραλίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
•    Μεταφέρουμε σε ένα μπολ πιέζουμε ελαφρώς να γίνει ίσιο από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μία μεμβράνη για 1 ώρα.
•    Στη συνέχεια, πλάθουμε σε μπαλάκια 30-40 γρ., βάζουμε στο κάθε ένα από τα ειδικά ξυλάκια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 1΄30 ώρα. Το ξυλάκι το βάζουμε μέχρι τη μέση από κάθε μπαλάκι γιατί μπορεί αλλιώς να σπάσει
Για το στήσιμο
•    Βουτάμε κάθε cookie pop στη λιωμένη κουβερτούρα φροντίζοντας να σκουπίσουμε την παραπανίσια ποσότητα σοκολάτας.
•    Βουτάμε στα toppings που θέλουμε και σερβίρουμε να γίνει πανικός.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top