Δύο υπέροχες και light σαλάτες με όσπρια

Δείτε τις συνταγές του Λάμπρου Βακιάρου

Δύο υπέροχες ιδέες για σαλάτα μας έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος μέσα από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». 

Γρήγορη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles

Σαλάτα με ρεβίθια και αυγά

Για τη σαλάτα


•    400 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
•    7 γρ. γλυκιά πάπρικα
•    45 γρ. ελαιόλαδο
•    4 αυγά (βρασμένα από το Πάσχα)
•    5 παξιμάδια μέτρια
•    30 – 40 γρ. αμύγδαλα
•    150 γρ. τοματίνια
•    200 γρ. σπανάκι baby
•    5 – 6 φύλλα δυόσμο
•    Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 2 λάιμ

Για το ντρέσινγκ με ταχίνι

•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    50 γρ. ταχίνι
•    60 γρ. χυμός λεμονιού
•    15 γρ. μουστάρδα
•    20 γρ. Μέλι

Διαδικασία για τη σαλάτα 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα.
•    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ρεβύθια, την πάπρικα και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
•    Αφαιρούμε τα ρεβύθια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
•    Προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και, όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, προσθέτουμε το ντρέσινγκ.

Διαδικασία για το dressing 
1.    Σε ένα multi προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε.
2.    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 


Σαλάτα μαυρομάτικα με dressing 

•    Παξιμάδια ολικής άλεσης (αφράτα)
•    250 γρ. βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
•    45 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
•    10 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (ψιλοκομμένο)
•    10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένο)
•    50 γρ. τοματίνια (κομμένα σε ροδέλες)
•    30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    100 γρ. ραπανάκια (κομμένα σε φέτες)
•    50 γρ. σπανάκι baby
Για το ντρέσινγκ (μεγάλη δόση)
•    500 γρ. ελαιόλαδο
•    60 γρ. μέλι
•    40 γρ. μουστάρδα ντιζόν
•    150 γρ. βαλσάμικο ξύδι με μέλι
•    10 γρ. κουρκουμά
•    2 γρ. Πιπέρι

Για τη σαλάτα

•    Σε μία μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά (δεν χρειάζονται μούλιασμα). Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
•    Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε τα φασόλια, όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σπάμε τα παξιμάδια σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε πιπέρι, όσο επιθυμούμε από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. 
Για το dressing
1.    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε με σειρά, το ξύδι, την μουστάρδα, το μέλι και χτυπάμε πολύ καλά για περίπου 1 λεπτό.
2.    Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο και σε συνεχόμενη ροή το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και τέλος διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.



 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top