Nόστιμο μοσχαράκι με ζωμό λαχανικών

Ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Μία εύκολη και παράλληλα νόστιμη συνταγή έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φουρνιστοί κρασάτοι κεφτέδες με κοφτό μακαρονάκι και φέτα

Ο σεφ αποκάλυψε στους τηλεθεατές του Star τα υλικά και τους έδειξε βήμα-βήμα πώς να το ετοιμάσουν. 

Yλικά

Για το μοσχάρι

  • 1 κιλό μοσχάρι (χτένι)
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών  σε υγρή μορφή
  • 1200 γρ. βραστό νερό
  • 3 φύλλα δάφνης

Για τα λαχανικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό πράσο
  • 500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
  • 150 γρ. κρεμμύδια πέρλες
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 κ.γ. ζωμό λαχανικών  σε υγρή μορφή
  • 1/2 φλ. νερό

Για τη σάλτσα και το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. βούτυρο + 4 .κ.σ αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος\
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα ή σωτέζα (εκτός φωτιάς) τοποθετούμε το μοσχάρι προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τον καυτό ζωμό και δίνουμε μία βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1.30 ώρα ή μέχρι το κρέας να είναι αρκετά μαλακό. Σε όλη τη διάρκεια του βρασίματος με μία τρυπητή σπάτουλα ξαφρίζουμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.

Βήμα 2 

.Παράλληλα προθερμαίνουμε μία μεσαία προς μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και το πράσο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μανιτάρια τα κρεμμύδια και τα καρότα, το ζωμό κλείνουμε με ένα καπάκι και άχνίζούμε για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3

 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο για τη σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα ‘ρου’. Μόλις ομογενοποιηθεί και έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα αποσύρουμε το σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4 

Αφαιρούμε το κρέας από το σκεύος και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και κλείνουμε με μεμβράνη για να μην κρυώσει. Προσθέτουμε στο ζωμό το κρύο ρου (αλεύρι με βούτυρο) και με ένα αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί με το ζωμό. Πάντα με την θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, σιγοβράζουμε την σάλτσα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει και να είναι γευστική. Επαναφέρουμε το κρέας μέσα σε αυτή και προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά από το 2ο σκεύος. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5

Σε ένα μικρό μπολ ομογενοποιούμε τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο από το ζωμό βρασίματος και το προσθέτουμε στο κρέας. Σιγοβράζουμε για περίπου 1’-2’ μέχρι σάλτσα να δέσει και να έχει μία κρεμώδη υφή.

Βήμα 6

Σερβίρουμε με ρύζι γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top