Mπακλαβάς με λουκούμι τριαντάφυλλο και φιστίκι

Η συνταγή του pastry chef, Γιώργου Πότση

μπακλαβάς με λουκούμι

Ένα λαχταριστό  μπακλαβά με λουκούμι τριαντάφυλλο και φιστίκι έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης.

Υλικά
 1 πακέτο φύλλο βηρυττού 150γρ βούτυρο λιωμένο 1 κουτί λουκούμια τριαντάφυλλο κομμένα στα τέσσερα 400γρ φυστίκι τριμμένο 

Για το σιρόπι

300ml νερό 400γρ ζάχαρη κρυσταλλική 150γρ γλυκόζη 1 λεμόνι φλούδα ½ ξύλο κανέλας βανίλια

Εκτέλεση

Στρώνουμε τα μισά φύλλα του μπακλαβά σε βουτυρωμένο ταψί και τα βουτυρώνουμε ένα προς ένα. Ρίχνουμε την γέμιση με τα κομμένα λουκούμια και το τριμμένο τριαντάφυλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,πάλι βουτυρωμένα ένα προς ένα. Βάζουμε τον μπακλαβά στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να μπορέσουμε να τον κόψουμε χωρίς να χαλάσει. Τον κόβουμε σε μερίδες. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνειά τους και ραντίζουμε ελαφρά με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για περίπου 1 ώρα. Σιροπιάζουμε με ζεστό μπακλαβά και ζεστό σιρόπι.

Tips: Το σιρόπι το βράζουμε για 2 λεπτά αφού πάρει βράση.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top