H ιδανική άσκηση που μπορείς να κάνεις όταν πηγαίνεις για τρέξιμο

Θα δυναμώσεις τους μύες σου και θα νιώσεις πιο δυνατή

Hip Hipe- τρέξιμο

Ένα από τα λίγα καλά που μας έφερε η καραντίνα είναι ότι μάθαμε να περπατάμε λίγο περισσότερο στη γειτονιά μας, στην παραλία, σε μονοπάτια της φύσης.

Υπάρχει όμως μία πολύ συγκεκριμένη άσκηση, που διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και ακούει στο όνομα Hip Hike. Το Harvard Health αποφάσισε να σου δείξει πώς θα την κάνεις μέσα από ένα πολύ μικρό βίντεο, ενώ έχεις βγει για περπάτημα ή τρέξιμο.

Καθιστική εργασία: Πόσες ώρες τη μέρα να γυμνάζεσαι για να είσαι υγιής

Γιατί να κάνεις το hip hike στο περπάτημα;

Αν, ας πούμε, ανήκεις σε εκείνους που καταβάλλουν τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια στο περπάτημα ή το τρέξιμο, ήρθε η ώρα να ανεβάσεις ρυθμό, χωρίς όμως να καταπονήσεις τους μύες σου. Το hip hike δυναμώνει τους μύες των γοφών και σταθεροποιεί τη λεκάνη. Όταν συμβαίνει αυτό, προστατεύεις τα γόνατά σου από τραυματισμούς και ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να επιβαρύνεις την πλάτη ή τη μέση.

 

Σοκολάτα: Γιατί δεν είναι ωραία ιδέα να την καταναλώσεις πριν κοιμηθείς

Κάνε το hip hike μέσα στο σπίτι

Αν και είναι η ιδανική άσκηση για να κάνεις στο ενδιάμεσο του τρεξίματος ή στο απλό περπάτημα, μπορεί να γίνει και μέρος του warm up οποιασδήποτε γυμναστικής. Θυμάσαι επίσης που λέγαμε για τα απαραίτητα stretches που πρέπει να κάνεις ενώ δουλεύεις ώστε να μην πιαστείς; Σήκω, ανά μισή ώρα, και κάνε το hip hike. Τριάντα δευτερόλεπτα θα σου πάρει μόνο.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top