Σοκολάτα: Γιατί δεν είναι ωραία ιδέα να την καταναλώσεις πριν κοιμηθείς

Έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου δεν είναι όμως για βραδινό

σοκολάτα πριν τον ύπνο

H σοκολάτα πριν τον ύπνο δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Μπορεί να έχεις διαβάσει άπειρες φορές πως η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να την καταναλώνεις το βράδυ. Είναι καλύτερα να προτιμάς να τη φας μετά το μεσημεριανό γεύμα και όχι αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Ως γνωστόν, η  σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, γεγονός που σε εμποδίζει να φτάσεις στο στάδιο του βαθύ ύπνου, τον οποίο έχεις ανάγκη προκειμένου να ξεκουραστείς πραγματικά. Εάν καταναλώσεις σοκολάτα πριν τον ύπνο, το σώμα σου θα προσπαθεί να επεξεργαστεί την καφεΐνη, τη ζάχαρη και το λίπος ταυτόχρονα, όταν ιδανικά, το νευρικό σου σύστημα θα έπρεπε να μπαίνει σε κατάσταση ανάπαυσης. Η σοκολάτα περιέχει επίσης μια ένωση που ονομάζεται θεοβρωμίνη. Αυτή θεωρείται ως ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ταυτόχρονα όμως επηρεάζει το σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η καφεΐνη.

Tips για να απολαμβάνεις καλύτερο ύπνο

Ασχέτως αν η ποσότητα καφεΐνης στη σοκολάτα είναι ελάχιστη, μερικοί άνθρωποι θα αισθανθούν την επίδρασή της στον ύπνο τους, περισσότερο από άλλους. Και αυτό γιατί κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Επιμέλεια:  Mylife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top