Παλαιό Φάληρο: «Έσφαξε τον άνδρα μου!» - Ξεσπά η σύζυγος του θύματος

Ερωτήματα για την παραμονή του 39χρονου, παρόλο που δεν του δόθηκε άσυλο

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ιδιοκτήτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι η κηδεία του άτυχου ιδιοκτήτη πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο κατάστημά του την περασμένη Κυριακή. Δράστης του στυγερού εγκλήματος, είναι καθ' ομολογίαν του, ένας Τούρκος, 39 ετών, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της  Αθήνας, έχοντας πάνω του 7.000 ευρώ. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει καρέ-καρέ το καρτέρι που έστησε, πριν από την αποτρόπαια πράξη του. 

Παλαιό Φάληρο: Το τυχερό δελτίο πρόδωσε τον Τούρκο για τη δολοφονία

Φορώντας ένα κόκκινο τζόκει, το οποίο κατέβασε χαμηλά στο πρόσπωπό του για να μη φαίνεται, ο 39χρονος Τούρκος περπατούσε με γρήγορο βήμα και σκυμμένο κεφάλι. Κάμερα ασφαλειας, έξω από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, τον κατέγραψε να κατευθύνεται σε γειτονικό πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών. 

Παλαιό Φάληρο: Εξαργύρωσε το τυχερό δελτίο και έπεσε στην «παγίδα»

Εκτέλεση Παλαιό Φάληρο

Το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν ένα δελτίο από τυχερό παιχνίδι, που είχε το θύμα μέσα σε ένα τσαντάκι του. Ο 39χρονος Τούρκος το βρήκε και προσπάθησε να το εξαργυρώσει σε πρακτορείο στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν αξίας περίπου 5.000 ευρώ. Όμως δε γνώριζε ότι οι αρχές το ηξεραν και περίμεναν την κίνηση του.

Παλαιό Φάληρο: «Έσφαξε τον άνδρα μου!» - Ξεσπά η σύζυγος του θύματος

Η σύζυγος του θύματος, συντετριμμένη, ζητά εξηγήσεις από τους υπεύθυνους που δεν ήλεγξαν τα χαρτιά του δράστη, ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα.

«Είμαι συγκλονισμένη, από ό,τι έχει συμβεί. Τον σφάξανε! Ποιος ευθύνεται για την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου; Ποιος σφράγισε τα χαρτιά του για την άδεια παραμονής; Δεν πρέπει κάποιος σ' αυτή τη χώρα να αναλάβει τις ευθύνες; Τι άλλο πρέπει να γίνει;», δήλωσε η γυναίκα στο Mega.

Έγκλημα Παλαιό Φάληρο: Ξεσπά η σύζυγος του θύματος

Υπάλληλος του πρακτορείου, στον οποίο απευθύνθηκε ο 39χρονος για την εξαργύρωση του κλεμμένου δελτίου αποκάλυψε στο Star και τη Γεωργία Χάρδα, τις... ψύχραιμες κινήσεις του δράστη, μετά το στυγερό έγκλημα. 

«Όταν το έβαλε στο τσέκερ, δεν πανηγύρισε, ήτανε ψύχραιμος, πολύ απλός, πολύ ήρεμος. Ούτε πανικοβλημένος. Καθισε στο πρακτορείο και συνέχισε να παίζει, δηλαδή δεν πήρε τα λεφτά και έφυγε».

Παλαιό Φάληρο: Ο δράστης επόπτευε το σημείο πριν το έγκλημα

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, ο 39χρονος προσέγγισε αρχικά το σημείο του εγκλήματος, όταν οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 20:10. 

Στη συνέχεια έφυγε με το τραμ, από στάση που βρίσκεται απέναντι από το  πρακτορείο του θύματος, ενώ 20 λετπά αργότερα επέστρεψε πεζός. Στάθηκε και ...παρατηρούσε τον χώρο για οκτώ λεπτά περίπου, περιμένοντας να φύγουν οι πελάτες. 

Κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε, ενώ ετοιμαζόταν να κάνει την επίθεσή του.

Δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο

Ο 39χρονος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Παλαιό Φάληρο: Πώς ο Τούρκος έφτασε στην Ελλάδα

Ο 39χρονος έπρεπε από τον περασμένο Νοέμβριο να είχε φύγει από την Ελλάδα, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του. Όμως, όχι απλώς δεν έφυγε, αλλά κανείς δεν ήλεγξε τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR και της Ελευθερίας Σπυράκη, ο 39χρονος Γεσιλκαγιά Ουμίτ έφτασε με καραβάνι από την Τουρκία στην Κάλυμνο τον Ιανουάριο του 2023 και εκεί αιτήθηκε άσυλο. Είχε δηλώσει δήθεν Γκιουλενιστής και ότι διέτρεχε κίνδυνο στην Τουρκία. 

Στις 5 Ιουνίου του 2024 η αίτησή του απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό ως αβάσιμη. Η αίτησή του, όμως, εξετάστηκε έναν χρόνο μετά, ενώ οι αρμόδιοι υπόσχονταν fast track διαδικασίες.

Τον Οκτώβριο του 2024 η αίτηση ασύλου του απορρίφθηκε τελεσίδικα. Βάση της διαδικασίας που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο άνθρωπος αυτός σε 25 ημέρες έπρεπε να αποχωρήσει από τν χώρα, ωστόσο λόγω έλλειψης ελεγκτικού μηχανισμού στην αστυνομία και το υπουργείο Μετανάστευσης, κανένα από τα δυο υπουργεία δε γνώριζε αν ο 39χρονος έφυγε στο νόμιμο χρονικό διάστημα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top