Κολωνός: Η αδελφή της 12χρονης διαβάζει το γράμμα της μητέρας της

«Σήμερα βίασαν το δικό μου παιδί, αύριο θα βιάσουν τα δικά σας»

Η δικηγόρος του Η.Μ. σχολίασε όσα είπε η μητέρα της 12χρονης για εκείνη στο γράμμα που διαβάστηκε σε εκδήλωση / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Ένα γράμμα «γροθιά στο στομάχι» που έγραψε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό διαβάστηκε από τη μεγαλύτερη αδελφή του παιδιού σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο ανήλικο θύμα.

Κολωνός: «Εγώ φταίω που δε μίλησα, όχι η μαμά μου» - Το μήνυμα της 12χρονης

Σε αυτό, η μητέρα του παιδιού που κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και διακεκριμένη μαστροπεία της 12χρονης, «ξέσπασε» κατά του βασικού κατηγορούμενου Η.Μ. και της εισαγγελέως που πρότεινε την αθώωσή του για δύο κακουργήματα. Σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του. 

Δίκη Κολωνός: Τι άκουσε κι επιτέθηκε στον Η.Μ. η μητέρα της 12χρονης

«Κανονικά η μητέρα μου θα έπρεπε να είναι εδώ για να σας μιλήσει η ίδια πώς είναι να σου βιάζουν το παιδί... Αλλά δεν είναι... Θα σας μιλήσω εγώ εκ μέρους της μανούλας μας που δε διέπραξε τίποτα και ούτε πρόκειται να έκανε ποτέ», δήλωσε η αδελφή της 12χρονης στην έναρξη της ομιλίας της.

Κολωνός: Ένταση στη δίκη - Το ξέσπασμα της μητέρας της 12χρονης

Στη συνέχεια, διάβασε το γράμμα που έγραψε η μητέρα της μέσα στη φυλακή και το οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Η.Μ.

«Αν και είναι κεκλεισμένων (σ.σ. των θυρών) η δίκη, οι δικηγόροι μου και όλων των λοιπών δεν πρέπει να βγαίνουν να μιλάνε για το τι γίνεται μέσα στην αίθουσα. Με κάνουν κατηγορούμενη στην υπόθεση του παιδιού με τις εξής κατηγορίες που με έστειλαν να κάτσω στο εδώλιο: της μαστροπείας, της πορνογραφίας και του εκβιασμού.

Είχα σκοπό να μη μιλήσω μέχρι να τελειώσει η δίκη, αλλά πρέπει να το κάνω για να προστατεύσω το παιδί μου, που έχουν πέσει οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους, σαν λυσσασμένα λιοντάρια έτοιμα να το κατασπαράξουν και αυτό και εμένα. 

Πριν μιλήσω για την πρόταση της εισαγγελέως, ακούστηκε μέσα στην αίθουσα από τη φοβερή και τρομερή δικηγόρο κ. Πανταζή το εξής απίστευτο για το παιδί μου: "Η ανήλικη ήταν επαγγελματίας εκδιδόμενη, καλύτερη και από τις πορνοστάρ του Σειρηνάκη". Δκηγόρος με παιδιά.

Και σας ρωτάω: πόσο δηλητήριο μπορεί να χύσει το στόμα αυτής της μάνας; Γιατί μάνα είναι, παιδιά έχει και είναι τόσο καλή επαγγελματίας δικηγόρος, ο θεός να την κάνει, για να βγάλει αθώο τον πελάτη της που έκλεινε ραντεβού να βγει με ένα 11χρονο παιδί και να το βιάσει», υποστήριξε.

Μητέρα 12χρονης Κολωνός

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Κολωνός: «Θέλετε μια δικαιοσύνη που "ξεπλένει" βιαστές;»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εισαγγελική πρόταση λέγοντας: 

«Δε με ενδιαφέρει τι λέει ο δικός του δικηγορικός ότι δεν υπάρχει βιασμός, εγώ θα το λέω συνέχεια: αυτό το παιδί το βίασαν, δεν υπάρχει συναίνεση με ένα 11χρονο παιδί, δεν υπάρχει κε Φλωρίδη. Άλλαξε αυτόν τον νόμο, θα γεμίσει ο κόσμος βιαστές. Θα βιάζουν ανυπεράσπιστα παιδιά. Μετά τον βιασμό του παιδιού μου έπεσε περονόσπορος στον Κολωνό, και άλλο κύκλωμα βρέθηκε στον Κολωνό και τρίτο πριν λίγες ημέρες. 

Ξυπνήστε για κράτος επιτέλους. Ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε τι γίνεται γύρω σας. Σήμερα βίασαν το δικό μου παιδί, αύριο θα βιάσουν τα δικά σας. Αυτό το κράτος θέλετε για τα παιδιά σας; Μια δικαιοσύνη που ξεπλένει βιαστές; Πηγαίνοντας στην πρόταση της εισαγγελέως, που και η ντροπή να ντρέπεται, από τις επτά κατηγορίες του "ξέπλυνε" τις τρεις από τις πιο βασικές - του βιασμού και της μαστροπείας - για την κα εισαγγελέα, που και αυτή είναι μάνα, είπε ότι δεν ήταν βιασμός, ήταν συναίνεση. Ήταν και ερωτευμένος, δήλωσε. "Συναίνεση" και "ερωτευμένος", ποιος ο παππούς της; 

Όταν το παιδί μου σε καταθέσεις στη ΓΑΔΑ είχε περιγράψει αναλυτικά τους βιασμούς της δεν την πίστεψε την κόρη μου. Ήθελε, μάλλον, κάποια φωτογραφία ή βίντεο που να δείχνει το παιδί με τον βιαστή, με καλάσνικοφ στον κρόταφο για να την πιστέψει. Γιατί έτσι τη βίασε: με όπλα και απειλές. 

Δεν τη πήγε σε οίκο ανοχής, λέει η εισαγγελέας, γιατί δεν είχε ανάγκη ο κατηγορούμενος από μικροποσά για να την πάει εκεί. Δε θα έκανε ποτέ έτσι και το παιδί μου στην κατάθεσή του έχει αναλύσει ακριβώς πώς ήταν ο οίκος ανοχής. Τον βρήκαν τον οίκο ανοχής, υπάρχει όπως ακριβώς τον περιέγραψε το παιδί μου και τι μας είπε ο αστυνομικός που ήρθε στο δικαστήριο και κατέθεσε.

Είπε ότι πήγε με έναν άλλον συνάδελφο, ο οποίος ρώτησε δύο τρεις που δουλεύουν εκεί εάν είδαν κάποια ανήλικη, αλλά τους είπαν ότι δεν είδαν. Μια φορά πήγαν και έκαναν έλεγχο, το διανοείστε αυτό; Πού είναι ο πορτιέρης, πού είναι οι κάμερες, πού είναι οι πελάτες; Μπάζωμα, ξέπλυμα, πείτε το όπως εσείς θέλετε. Εγώ το λέω έτσι.

Φανταστείτε αυτό το παιδί να ήταν μέσα στην αίθουσα και να τα άκουγε έτσι. Ντροπή και αίσχος. Περίμενα αυτό το δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη και ελπίζω να μη στηριχθεί σε αυτή την πρόταση. Ελπίζω να πιστέψουν το παιδί μου σε όσα λέει και όχι στα μισά. Ευτυχώς που υπάρχει και κόσμος που έχει καταλάβει τι γίνεται σε αυτή την υπόθεση και βγαίνουν και φωνάζουν στους δρόμους.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη».

Κολωνός: Η τοποθέτηση της Μάγδας Φύσσα

Στην εκδήλωσε βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, η οποία τοποθετήθηκε για την υπόθεση: 

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το παιδί. Το παιδί που αν γλιτώσει υπάρχει ελπίδα. Απευθύνομαι στο μικρό και του λέω ότι έχει παρά πολύ κόσμο που το αγαπάει και δε φταίει αυτό που άνοιξε τα ματάκια του και ήρθε σε αυτόν τον κόσμο και έπεσε πάνω σε αυτό το τέρας και γνώρισε τον πιο άσχημο και απαίσιο κόσμο.

Δε φταίει αυτό. Εμείς όμως φταίμε. Και γι΄ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να το στηρίξουμε και πρέπει να ξέρει ότι δε θα το αφήσουμε. Δεν ξέρουμε τι θα καταφέρουμε. Θέλουμε να καταφέρουμε το αυτονόητο. Να καταδικαστούν», είπε μεταξύ άλλων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top