Κακοκαιρία Elias: «Επικίνδυνη σήμερα η κατάσταση», λέει ο Μαρουσάκης

Δεύτερο κύμα στην Αττική – Κλείνει η λεωφόρος Αναβύσσου

Τα δόντια του δείχνει ο Elias στην Αττική με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν το λεκανοπέδιο από τα ξημερώματα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση θέλει προσοχή και ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται και δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως την Κυριακή, ενώ αποφασίστηκε να κλείσει η λεωφόρος Αναβύσσου. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Κακοκαιρία Elias: «Προσοχή στην Αττική», λέει ο Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι πολίτες σήμερα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή. 

«Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι και αργά το βράδυ» προειδοποιεί σε ανάρτησή του. 

Όπως τονίζει οι περιοχές που θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο νερού είναι η ανατολική και νότια Θεσσαλία, κεντρική - ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν Σπόράδες.  

«Ήδη προς τη βόρεια Εύβοια μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν κοντά στους 200 τόνους νερού το στρέμμα», αναφέρει.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του σημειώνει:

«Πολύ ισχυρές καταιγίδες πλήττουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από νωρίς το πρωί σήμερα και τα φαινόμενα θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι και αργά το βράδυ.

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν σπίτια σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, κεντρική - ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν Σπόράδες, θα δέχονται κατά διαστήματα μεγάλο όγκο νερού. Ήδη προς τη βόρεια Εύβοια μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν κοντά στους 200 τόνους νερού το στρέμα!!!

Η κακοκαιρία Elias προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην Αττική - Eurokinissi

Η κακοκαιρία Elias προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην Αττική - Eurokinissi

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αργή μετατόπιση του βαρομετρικού χαμηλού ανατολικότερα όπου εδώ και μέρες στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο παίρνοντας συνεχώς υγρασία και ενέργεια από τα θερμά του νερά.

Κακοκαιρία Elias: Αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Το όλο αυτό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που στο πέρασμά του αφήνει από τεράστιους όγκους νερού μέσα σε λίγες ώρες έως και χοντρό χαλάζι συνοδεία μεγάλου αριθμού αστραπών - κεραυνών, δε φαίνεται να εγκαταλείπει εύκολα τη χώρα μας.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα έντονα, την τάση αυτό το βαρομετρικό χαμηλό να προσπαθεί να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά στη θαλάσσια έκταση του νοτίου Ιονίου και προς τη δυτική Κρήτη.

Εάν επαληθευτούν αυτά τα σενάρια θα πρέπει από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές - καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.

Κακοκαιρία Elias: Με καταιγίδες ξημέρωσε στην Αττική – Ανοιχτά τα σχολεία

Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου.

Ένα δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Elias αναμένεται να "χτυπήσει" το μεσημέρι - Eurokinissi

Το όλο σύστημα φαίνεται να τείνει να συμπεριφερθεί σαν μια έντονη κυκλωνική ροή αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε στους Κυκλώνες τηρουμένων πάντα των αναλογιών σε ότι αφορά την αντίστοιχη θαλάσσια έκταση που θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί.

Κακοκαιρία: «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» - Ήχησε στην Αττική το 112

Η κατάσταση χρειάζεται ιδιαίτερη παρακολούθηση και κατάλληλη προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενδεχόμενο που παρουσιάζεται έντονα στα δικά μας προγνωστικά συστήματα τις τελευταίες ώρες».

Κακοκαιρία Elias: Νέος γύρος καταιγίδων στην Αττική

Όλο το βράδυ έβρεχε ασταμάτητα σε πολλές περιοχές της Αττικής, στα βόρεια και νότια της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα στις 06:00 το πρωί. Από τις 15:00 και μετά αναμένεται ένα δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που θα πλήξει περισσότερο τις εξής περιοχές:

  • Κεντρικό – Νότιο Αιγαίο
  • Θεσσαλία
  • Δυτική Ελλάδα
  • Στερεά Ελλάδα
  • Πελοπόνησσο
  • Κρήτη – Κυκλάδες
  • Εύβοια – Σποράδες
     

 

 

Από χθες, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να προσέχουν και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ήδη αρκετοί δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν γεμίσει με νερό.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια πιθανώς κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Για βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, προειδοποιεί και το meteo. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25-26 βαθμούς.

Κακοκαιρία Elias: Έκλεισε η λεωφόρος Αναβύσσου

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, κλείνει προσωρινά για λόγους ασφαλείας η λεωφόρος Αναβύσσου στο ύψος της ταβέρνας «Διαμαντή» εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν τα Τρίκαλα – Νέο έκτακτο δελτίο

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 39 κλήσεις στην Αττική. Οι δέκα ήταν για κοπές δέντρων, οι δύο για μεταφορές και οι υπόλοιπες για αντλήσεις υδάτων από το κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια προάστια.
 

Κακοκαιρία Elias: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Τροχαίας αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων παρατηρείται στους εξής δρόμους της Αττικής:

  • Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος) – ΥΨΟΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  • Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) – ΑΠΟ Π. ΡΑΛΛΗ ΕΩΣ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) – ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
  • Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη )
  • Λ. Κηφισίας (άνοδος) – ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΕΩΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ
  • Βασ. Κωνσταντίνου – Η ΑΝΟΔΟΣ
  • Λ. Συγγρού (άνοδος) – ΑΠΟ ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗ ΕΩΣ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ

Κακοκαιρία Elias: Πού είναι κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Τα περισσότερα σχολεία στην Αττική λειτουργούν σήμερα κανονικά, ωστόσο σε κάποιες περιοχές αποφασίστηκε να μην ανοίξουν. 

Ο δήμος Ωρωπού, με ανάρτηση στο Facebook, ανακοίνωσε ότι σήμερα (27/9) τα σχολεία του δε θα ανοίξουν.

Κακοκαιρία Elias: Συναγερμός στη Θεσσαλία - Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

«Με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σήμερα όλα τα σχολεία (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Ειδικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην επικράτεια του Δήμου Ωρωπού λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Γιασημάκης Γιώργος Δήμος Ωρωπού» αναφέρει η ανάρτηση.

Κλειστά θα μείνουν επίσης τα σχολεία - παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, και στη Φυλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου στο Facebook.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top