Κακοκαιρία: «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» - Ήχησε στην Αττική το 112

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ήχησε στην Αττική το 112 για την κακοκαιρία Elias, με τις αρχές να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για ακόμη 10 περιοχές.

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει ο Elias - Οι «κόκκινες» περιοχές

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

«Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία.

Κακοκαιρία Elias:«Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι» -Μήνυμα 112 σε 10 περιοχές

Μήνυμα 112 στην Αττική για την κακοκαιρία Elias

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα  το βράδυ της Τρίτης σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Αχαΐα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία και βόρεια Εύβοια.

Κακοκαιρία Elias: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Το πρωί της Τρίτης, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Όπως αναφέρει, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top