Κακοκαιρία Elias:«Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι» -Μήνυμα 112 σε 10 περιοχές

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Λάθος προειδοποίηση στην Αττική

Μήνυμα του 112 σε 10 περιοχές της Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ήχησε το 112 για την κακοκαιρία Elias σε 10 περιοχές, αφού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν τα Τρίκαλα – Νέο έκτακτο δελτίο

Μήνυμα από το 112 εστάλη το απόγευμα της Τρίτης 26/9 στους κατοίκους 10 περιοχών της χώρας. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε:

  1. Ζάκυνθος
  2. Κεφαλονιά
  3. Ιθάκη
  4. Αχαΐα
  5. Ευρυτανία
  6. Φθιώτιδα
  7. Φωκίδα
  8. Βοιωτία
  9. Μαγνησία
  10. βόρεια Εύβοια

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/9 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα που σήμανε συναγερμό.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Μήνυμα από το 112 το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εστάλη κατά λάθος και στην Αττική.

Κακοκαιρία Elias: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα μέχρι την Πέμπτη

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε τη Δευτέρα. Όπως αναφέρει, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πού θα βρέξει την Τρίτη 26/9

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

  • στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας)
  • την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας)
  • στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας)
  • στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας)

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top