Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν τα Τρίκαλα – Νέο έκτακτο δελτίο

Σοβαρά προβλήματα σε Αχαΐα και Κορινθία

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή μέρα, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας Elias συνεχίζεται και θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη. 

Θεσσαλία: Αγωνία στους κατοίκους - Σε ετοιμότητα ο στρατός

Όπως σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είναι μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τα βοριότερα τμήματα της Θεσσαλίας και φτάνει μέχρι τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και από τα πιο ανοιχτά τμήματα του Ιονίου μέχρι και το δυτικό Αιγαίο. 

«Σε αυτές τις περιοχές θέλει προσοχή, θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία ενδέχεται να κινηθεί προς το νότιο Ιόνιο και να κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας έτσι την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Κακοκαιρία Elias: Σε δύο κύματα θα «σφυροκοπήσει» τη χώρα

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την Αττική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, αλλά δεν αποκλείεται και σήμερα προς το απόγευμα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. 

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.
  • Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία Elias: Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών - Πατρών

Η κακοκαιρία Elias προκάλεσε και πάλι σοβαρά προβλήματα στη δυτική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. 

Κακοκαιρία Elias: Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Χθες από την έντονη χαλαζόπτωση προκλήθηκε κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. 

Πλημμύρισε η παραλιακή οδός στο Ξυλόκαστρο

Πλημμύρισε η παραλιακή οδός στο Ξυλόκαστρο

Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από τον σταθμό διοδίων Ελαιώνα στο 163,5 χλμ. έως το 160,6 χλμ.

Η κακοκαιρία Elias θα επηρεάσει 7 περιοχές - Τι καιρό θα κάνει στην Αττική

Σύμφωνα με την Ολυμπία οδό, παρακαλούνται οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα από το 112 στο Ξυλόκαστρο

Χθες το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ξυλόκαστρου, προειδοποιώντας για έντονες χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. 

 

 

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με συνέπεια να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισαν τα Τρίκαλα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία Elias. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις εικόνες που μετέδωσε το trikalavoice.gr, η οδός Καλαμπάκας στα Τρίκαλα γέμισε με νερό, καθώς ξέσπασε η καταιγίδα εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias, για την οποία έχουν ξεκινήσει ήδη από το Σαββατοκύριακο πυρετώδεις προετοιμασίες.

Σύμφωνα με το trikaladay.gr,  στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων μεταφέρεται η αγωνία των Αρχών καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων ενώ όπως είπε στο τοπικό μέσο, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο πρεινό οδικό δίκτυο του νομού λόγω κατολισθήσεων. 

Δρόμοι στα Τρίκαλα μετατράπηκαν σε ποτάμια από την κακοκαιρία Elias - trikalavoice.gr

Δρόμοι στα Τρίκαλα μετατράπηκαν σε ποτάμια από την κακοκαιρία Elias - trikalavoice.gr

Αντίθετα στα πεδινά του νομού η στάθμη των νερών των ποταμών είναι σε φυσιολογικά όρια και προς στιγμήν δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιους πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια.

Κακοκαιρία Elias: Σπίτι στο Κιάτο τυλίχθηκε στις φλόγες από πτώση κεραυνού

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες ένα σπίτι στο Κιάτο Κορινθίας μετά από πτώση κεραυνού. 

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς. Στο κτίριο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top