Η κακοκαιρία Elias θα επηρεάσει 7 περιοχές - Τι καιρό θα κάνει στην Αττική

Προειδοποιήσεις για ισχυρές καταιγίδες από τους μετεωρολόγους

Η κακοκαιρία Elias ξεκίνησε την επέλασή της με τις πρώτες βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στη δυτική Μακεδονία από το πρωί. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Όπως αναφέρει το meteo κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα και από το απόγευμα θα ενταθούν σημαντικά, συνοδευόμενα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. 

 

 

Η κακοκαιρία Elias αναμένεται να «χτυπήσει» με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις εξής περιοχές:

  • Τρίκαλα
  • Καρδίτσα
  • Ευρυτανία
  • Φωκίδα
  • Φθιώτιδα
  • Αχαΐα
  • Κορινθία

Την Τρίτη, η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει το νότιο Ιόνιο, τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 

Κακοκαιρία Elias: Συναγερμός στη Θεσσαλία - Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το διήμερο Δευτέρα 25/09 και Τρίτη 26/09, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Κακοκαιρία: Συναγερμός για την «ψυχρή λίμνη» στη Θεσσαλία 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Τετάρτη 27/07 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα και στη Θεσσαλία, ενώ πλέον αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η Αττική, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Κακοκαιρία Elias: Προληπτική απομάκρυνση από «κόκκινα» σπίτια στην Καρδίτσα

Με σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επερχόμενη κακοκαιρία Elias.

 

 

Να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Elias, όπως συνιστώνται από την Πολιτική Προστασία, τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες Αρχές. 

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Θεσσαλίας, Σποράδων, Φθιώτιδας, Β. Εύβοιας  

Ακόμα τους ζητά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, δήμου. Παράλληλα τους προτρέπει να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να μην ακολουθούν παραπλανητικές ειδήσεις ή μηνύματα που προκαλούν αναίτια πανικό.

Από τον Δήμο Μουζακίου τονίζεται ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου. Για το λόγο αυτό ειδοποιούνται δημόσια και κατ' ιδίαν, οι κάτοικοι που τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» και «κίτρινα» σε όλες τις πλημμυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες, ότι είναι υποχρεωμένοι να τα εγκαταλείψουν άμεσα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη από την πρώτη στιγμή που το επισήμαναν οι μηχανικοί της ΓΔΑΕΦΚ κατά τους ελέγχους καταλληλότητας που διενήργησαν.

Στους κατοίκους του δήμου που διαμένουν σε περιοχή η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή είναι κατολισθαίνουσα, τονίζεται σε ανακοίνωση, συνιστάται η προληπτική απομάκρυνση από τα σπίτια για το 4ήμερο της κακοκαιρίας. Για κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των παραπάνω, έχει προβλεφθεί η Μαθητική Εστία Μουζακίου, ή και αλλού αν χρειαστεί, με ευθύνη του Δήμου Μουζακίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top