Κακοκαιρία: Ακόμα δύο νεκροί από τις πλημμύρες - 14 τα επιβεβαιωμένα θύματα

Αγωνία για τους αγνοούμενους - Συνεχιζονται οι έρευνες και οι διασώσεις

Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες. Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, μετά την κακοκαιρία Daniel. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν.

Λάρισα: Νέο μήνυμα 112 - Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι σε 20 περιοχές

Νεκρά εντοπίστηκαν ακόμα δύο άτομα στη Μεταμόρφωση που αγνοούταν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον πρόκειται για την 85χρονη και τον 65χρονο γιο της που ήταν στη λίστα με τους αγνοούμενους.

Κακοκαιρία: Δωρεάν διόδια λόγω πλημμυρών - Δείτε σε ποια σημεία

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, ακόμη ένας άνδρας που αγνοούταν βρέθηκε νεκρός σήμερα και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 12. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ερτ, πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος ήταν στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από χθες, 9 Σεπτεμβρίου. Η σορός του εντοπίστηκε από drone ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, στην Καρδίτσα.

Χθες, ένας 77χρονος από το Πάλτση Πηλίου που αγνοούταν βρέθηκε νεκρός στη βόρεια Εύβοια. Η σορός του αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών αγνοοούμενων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης είναι:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη 
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

Πλημμύρες Θεσσαλία

Αγωνία για τους αγνοούμενους στη Θεσσαλία / Φωτογραφία Eurokinissi 

Πλημμύρες: Ανετράπηκαν σωστικές λέμβοι με επτά άτομα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Γιαννούλη της Λάρισας, όταν δύο σωστικές λέμβοι στις οποίες επέβαιναν τέσσερις πυροσβέστες και τρεις πολίτες, οι οποίοι μόλις είχαν διασωθεί από τος εργατικές κατοικίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αμέσως μετά το ατύχημα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού. Εντόπισαν και διέσωσαν τα επτά άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Επιχείρηση διάσωσης στη Θεσσαλία

Μεγάλες ζημιές στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες / Φωτογραφίες Eurokinissi 

Πλημμύρες στη Θεσσαλία

Λάρισα: Μαζική η συμμετοχή εθελοντών για τη βοήθεια στους πληγέντες

Μαζική είναι η συμμετοχή εθελοντών, νέων ανθρώπων και συλλογικοτήτων της Λάρισας που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προστασία των συνανθρώπων τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες και έχουν ανάγκη σε τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης.

Το τελευταίο 24ωρο η συμμετοχή εθελοντών για τη δημιουργία οχυρωμάτων που είναι απαραίτητα για την προστασία των κατοικιών είναι μεγάλη, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή των εθελοντών που προσφέρουν νερά, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύης τους.

Επιχείρηση διάσωσης στη Θεσσαλία

Φωτογραφία Eurokinissi

Οι εθελοντές γεμίζουν από το πρωί σάκους με άμμο στo Φυτώριο της Λάρισας, τα οποία στη συνέχεια οι πολίτες προμηθεύονται και τοποθετούν μπροστά από τα σπίτια τους ή στα σημεία που η στάθμη του νερού αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Στη πόλη της Λάρισας ο δήμος Λαρισαίων, όπως και άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης, συγκεντρώνουν επίσης τρόφιμα και νερά για να παραδοθούν στους πληγέντες της καταστροφικής πλημμύρας.  Την ίδια ώρα και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν, στέλνοντας ό,τι απαραίτητο χρειάζονται οι κάτοικοι της Λάρισας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top