Κακοκαιρία: «Βγάλαμε τα παιδιά μας με βάρκα» - Σοκαριστικές μαρτυρίες

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στον Παλαμά Καρδίτσας

Σοκάρουν οι μαρτυρίες κατοίκων που είναι εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας. «Σώσαμε τα παιδιά μας με το κανό. Κατάκοιτοι και χειρουργημένοι ζητούν βοήθεια», δήλωσε στο Star κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας.

Έξι αγνοούμενοι στην Καρδίτσα - 885 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετρούν τις πληγές τους. Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έφερε τεράστιες πλημμύρες και καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα, που μετρά μέχρι στιγμής έξι αγνοούμενους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Καρδίτσα, όπου χωριά, όπως ο Παλαμάς, έχουν θαφτεί κάτω από τις λάσπες.

Κακοκαιρία: Στέλνουν ελικόπτερα & βατραχάνθρωπους για τους εγκλωβισμένους

Οι μαρτύριες των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί προκαλούν ανατριχίλα. Όπως περιγράφουν, προσπαθούν να γλιτώσουν από τις πλημμύρες που έφερε η μανία της φύσης με όποιον τρόπο μπορούν.

Εικόνες καταστροφής στην Καρδίτσα

«Με το φουσκωτό κανό που έχουμε για την παραλία απομακρύναμε μόνοι μας τα παιδιά μας. Τα πήγαμε στην ταράτσα μιας γειτόνισσας. Το νερό θέλει μισό μέτρο για να καλύψει και το δικό μας το σπίτι», περιέγραψε στο μεσημερινό δελτίο ειδήσεων του Star κάτοικος του Παλαμά. 

Στη συνέχεια, δήλωσε πως ο σύζυγός της χρησιμοποιεί το ίδιο φουσκωτό για να απεγκλωβίσει ηλικιωμένους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο:

«Έχω 20 ανθρώπους στο σπίτι μου. Ο άνδρας μου προσπαθεί με το φουσκωτό να απομακρύνει τους κατάκοιτους μέσα από τις λάσπες. Βγάλαμε άνθρωπο χειρουργημένο με το κανό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε φάρμακα! Έχουμε έξι παιδιά που είναι νηστικά στην ταράτσα!

Πλημμύρες στην Καρδίτσα

«Άνθρωποι βγήκαν τρύπησαν τις σκεπές των σπιτιών τους για να ανέβουν ψηλά και να σωθούν. Υπάρχουν άνθρωποι χειρουργημένοι και καρκινοπαθείς που μας ζητούν να πάμε να τους σώσουμε», κατέληξε.

Κακοκαιρία: Εκκενώνονται έξι περιοχές στην Καρδίτσα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εκκενώσεις χωριών στην Καρδίτσα, όπου παρατηρούνται σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Το 112 ήχησε ξανά στην περιοχή, δίνοντας εντολή για εκκένωση των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τρίαδα.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων», ανέφερε το μήνυμα. 

Πλημμύρες στην Καρδίτσα 2

Πλημμύρες στον Παλαμά Καρδίτσας έφερε η κακοκαιρία

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top