Κακοκαιρία: Στέλνουν ελικόπτερα & βατραχάνθρωπους για τους εγκλωβισμένους

Πυροσβέστες, στρατός και δύτες της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές

Ελικόπτερα και εξωλέμβιες βάρκες στέλνουν οι αρχές στις περιοχές της Καρδίτσας που έχουν θαφτεί κάτω από τις λάσπες, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. 

Καρδίτσα: «Έχουν πνιγεί άνθρωποι, κάθε 10 λεπτά πέφτει ένα σπίτι»

 

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν προς το παρόν την από αέρος επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Βυθίστηκε διώροφο κτίριο - Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μουζάκι

«Η κεραυνική δραστηριότητα δεν επιτρέπει την είσοδο των εναερίων μέσων στις πλημμυρισμένες περιοχές και ειδικά στην Ανατολική Θεσσαλία τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι αργά το απόγευμα», ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Κακοκαιρία Daniel: Πληροφορίες ότι αγνοούνται τρεις οικογένειες στο Μουζάκι

Κακοκαιρία: Διάσωση εγκλωβισμένων στα πλημμυρισμένα

Εικόνες από τον απεγκλωβισμό πολιτών στον Βλοχός Καρδίτσας

Εικόνες από τον απεγκλωβισμό πολιτών στον Βλοχός Καρδίτσας

Εικόνες από τον απεγκλωβισμό πολιτών στον Βλοχός Καρδίτσας

Απεγκλωβισμός πολιτών στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία: Πυροσβέστες και δύτες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρθακογιάννης, συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σε όλη την επικράτεια.

Πυροσβέστες με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 1ης, 2ης, 4ης, 5ης, 6ης και 8ης ΕΜΑΚ, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, και ο στρατός κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Κακοκαιρία Daniel

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, στρατός, αστυνομικοί, λιμενικοί επιχειρούν με αυταπάρνηση, εφαρμόζοντας το σχέδιο με την κωδική ονομασία "Δάρδανος 2" στο πλαίσιο του γενικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνθηματική λέξη "Ξενοκράτης" για την αντιμετώπιση της σπάνιας για τα ελληνικά δεδομένα αυτής κατάστασης», τόνισε.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται ακόμα κλιμάκια με ερπυστριοφόρα, βάρκες, Χάμερ και μηχανήματα έργου του Στρατού με πεζοπόρα τμήματα «Ξενοκράτης» και «Δευκαλίων», τα οποία όμως δυσκολεύονται να επιχειρήσουν γιατί η στάθμη των νερών σε αρκετά σημεία υπερβαίνει τα δύο μέτρα.

Πλημμύρες Καρδίτσα

Σχετικά με τις λέμβους που έχουν διατεθεί, είπε: «Επιχειρήσεις γίνονται με μεγάλη προσοχή, γιατί όπου χρησιμοποιούνται μηχανές τα φερτά υλικά δυσκολεύουν την κίνησή τους και σε άλλες περιπτώσεις η ορμή των νερών δεν επιτρέπει την προσέγγιση».

Ακόμα, με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού, στον επιχειρησιακό έλεγχο του οποίου υπάγονται η μονάδα υποβρύχιων αποστολών (ΜΥΑ) και η ειδική ομάδα επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ), κατόπιν προφορικού αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναχωρούν οδικώς για τη Θεσσαλία δύο τριμελείς ομάδες ΜΥΑ με δύο πνευμά πλωτά τύπου Zodiac και μια 8μελής ομάδα ΕΟΕΠ με κατάλληλο εξοπλισμό.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top