Χαλκιδική: Η ερώτηση της 16χρονης για την ουσία στην οποία ήταν αλλεργική

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου τη διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε στο φαγητό της

Όλα όσα είπε στο star.gr ο Πρόδρομος Δεβελόγλου, πρ. Εργ. ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Χαλκιδικής από τον θάνατο της 16χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από αλλεργικό σοκ. 

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρή 16χρονη μετά από αλλεργικό σοκ

Σύμφωνα με το oraiokastro24.gr, το κορίτσι έκανε διακοπές στη Χανιώτης της Χαλκιδικής

H 16χρονη που πέθανε από αλλεργικό σοκ στη Χαλκιδική

Μετά από έξοδο πήγε για φαγητό με της φίλες της κι έφαγαν πίτσα. Μάλιστα πριν δώσει την παραγγελία της φέρεται να είχε ρωτήσει τον σερβιτόρο αν το φαγητό που ήθελε να παραγγείλει περιείχε το συστατικό στο οποίο ήταν αλλεργική. 

Πώς καταλαβαίνω εάν έχω κάποια τροφική αλλεργία;

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το κατάστημα τη διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε το συγκεκριμένο συστατικό κι έτσι η 16χρονη έφαγε το φαγητό της ήσυχη ότι δε θα πάθει κάτι. 

Η 16χρονη φέρεται πριν παραγγείλει να είχε ρωτήσει αν το φαγητό που έφαγε τελικά περιείχε το συστατικό στο οποίο είναι αλλεργική

Η κοπέλα φέρεται να ήταν αλλεργική στα γαλακτομικά.

Βαρνάβας: 38χρονος πατέρας πέθανε από αλλεργικό σοκ όταν έφαγε γαρίδες

Δυστυχώς, σε σύντομο χρονικό διάστημα το κορίτσι έπαθε αλλεργικό σοκ. Όπως είπε στο star.gr και στον Ανέστη Συμεωνίδη ο Πρόδρομος Δεβελόγλου, πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 36 λεπτά.

Οι διασώστες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. 

Φίλοι της 16χρονης τους ενημέρωσαν ότι είχε αλλεργία και άσθμα. 

Η 16χρονη κατέληξε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο

Σήμερα θα γίνει η κηδεία της στο Ωραιόκαστρο, ενώ οι γονείς της αναζητούν ευθύνες και για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένω στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας επεσήμανε τις έλλειψεις ασθενοφόρων και προσωπικού, ειδικά αυτήν την περίοδο που η Χαλκιδική βουλιάζει από τουρίστες. 

Όπως είπε, ο νομός διαθέτει 10 ασθενοφόρα, τα έξι από τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Αυτή μάλιστα την περίοδο υπολογίζεται ότι σε κάθε πόδι της Χαλκιδικής είναι περίπου 400.000 τουρίστες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top