Διακοπές με αυτοκίνητο: Τρεις προορισμοί για βουτιές σε καταγάλανα νερά!

Ιδέες για road trip σε οικονομικούς προορισμούς για το καλοκαίρι

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Το φετινό καλοκαίρι, όπως και τα τελευταία τρία καλοκαίρια (2020-2021-2022), αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα τα περίφημα «road trips».

«Ιδιαίτερα στους κοντινούς προορισμούς, σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις.

 «road trips».

Και φέτος, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα περίφημα «road trips».- φωτ. unsplash

Αιτία είναι κυρίως το υψηλό κόστος μετακίνησης, λόγω της αύξησης των καυσίμων, που αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες», εξήγησε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

3+1 κάμπινγκ κοντά στην Αθήνα για οικονομικές εναλλακτικές διακοπές

Όπως πρόσθεσε, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη (Λακωνική & Μεσσηνιακή), αποτελούν τη φετινή σεζόν, τους «top» καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς. 

«Η «άγρια» φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική, όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό, τόσο για εγχώριους, όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες. 

Ο  Γερολιμένας στη Μάνη

Ο Γερολιμένας στη Μάνη, με τα παραδοσιακά, πέτρινα κτίρια και τα γαλαζοπράσινα νερά - φωτ. unsplash

Το Ναύπλιο, αποτελεί αγαπημένο προορισμό, όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου, τόσο για τους Αθηναίους, λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης, όσο και για τους τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά το θέατρο της Επιδαύρου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας». 

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Εκδρομή με αυτοκίνητο κοντά στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον ίδιο, το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3- 4 χρόνια και τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ως δημοφιλή προορισμό. 

«Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής τη Καλαμάτα είναι πολλές, τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις, όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Η Καλαμάτα, διαθέτει 698 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ ο αριθμός τους είναι αυξημένος, σε σχέση με τον Μάϊο του 2022, κατά 13,31%», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Η «μυστική» παραλία μία ανάσα από την Αθήνα με τα καταγάλανα νερά

Αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Σημαντική είναι η αύξηση των εγγραφών νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τη φετινή χρονιά, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA και του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates.

«Λόγω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης, που αναμένεται και τη φετινή σεζόν για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί ιδιοκτήτες έσπευσαν να εγγράψουν τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με στόχο την αύξηση των εσόδων τους. 

Η αυξημένη ζήτηση στους δημοφιλείς προορισμούς, έφερε αύξηση στις εγγραφές νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης- φωτ. unsplash

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι το φετινό καλοκαίρι δε θα επισκεφτούν τα εξοχικά τους, ώστε να επιμερίσουν τα αυξημένα κόστη της φετινής χρονιάς στον οικογενειακό προϋπολογισμό», εξήγησε ο κ. Μπάκας.

Κάμπινγκ για πρώτη φορά; Ο απαραίτητος εξοπλισμός για διακοπές στη φύση

Την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε, η ραγδαία αύξηση της ζήτησης, τροφοδοτεί και την επένδυση σε εξοχικές κατοικίες, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. 

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το νησί των ανέμων, η Μύκονος, καθώς και η Σαντορίνη, προσφέρουν πολύ υψηλές αποδόσεις, της τάξεως του 8%- 8,5%, γεγονός που προσελκύει ακόμη περισσότερους επενδυτές εξοχικών κατοικιών, κυρίως αλλοδαπούς.

Η Λευκάδα, πρωταθλήτρια στις εγγραφές νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση νέων εγγραφών καταγράφεται στη Λευκάδα, ενώ αυξητικές τάσεις παρατηρούνται γενικότερα στο σύνολο των νησιωτικών προορισμών. 

«Από 1.329 εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τον Μάιο του 2022, πλέον διατίθενται 1.583 ακίνητα, δηλαδή υπάρχει μία αύξηση 19,11%.

Παραλία Πόρτο Κατσίκι

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Ζάκυνθο αποτελεί πόλο έλξης για τους εγχώριους και αλλοδαπούς ταξιδιώτες του καλοκαιριού - φωτ. unsplash

Στη Σύρο, οι εγγραφές νέων ακινήτων αυξήθηκαν κατά 18,26%, στην Κύθνο κατά 17,17% και στην Άνδρο κατά 14,86%», είπε ο κ. Μπάκας. 

Glamping: Το camping... αλλιώς - Πολυτελείς διακοπές μέσα στη φύση

Έντονη δυναμική του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων καταγράφεται και στη Μύκονο, (αριθμεί για την ώρα 2.479 ακίνητα -αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα), στη Σαντορίνη (3.081 ακίνητα), στην Πάρο (2.030 ακίνητα), στη Ζάκυνθο (2.223 ακίνητα) και την Κεφαλονιά (2.241 κατοικίες).

«Η Μύκονος, το νησί των ανέμων, καταγράφει οριακή αύξηση των εγγραφών νέων ακινήτων, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, αλλά εντός του Ιουνίου, αναμένεται ραγδαία αύξηση των νέων εγγραφών, με αποτέλεσμα το νησί να αγγίξει τα 3.261 αυτοτελή ακίνητα (όχι δωμάτια).

 Μύκονος

Στη Μύκονο, αναμένεται το προσεχές διάστημα ραγδαία αύξηση των νέων εγγραφών, με αποτέλεσμα το νησί να αγγίξει τα 3.261 αυτοτελή ακίνητα (όχι δωμάτια) - φωτ. unsplash

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σαντορίνη, την περσινή χρονιά διέθετε αριθμητικά μεγαλύτερη δυναμική εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε σχέση με τη Μύκονο», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top