Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Εκδρομή με αυτοκίνητο κοντά στην Αθήνα

Ιδέες για «road trip» - Το κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια

Η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι η φετινή έξοδος των εκδρομέων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (10- 13/06) Υψηλές είναι ήδη οι προ-κρατήσεις για αυτοτελείς κατοικίες ή διαμερίσματα, κατάλληλα για μία τετραμελή οικογένεια, ενώ καθώς πλησιάζουμε στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται να κορυφωθεί η ζήτηση στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας.

«Αναμένεται να ανθίσουν εκ νέου τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας. Ιδιαίτερα στους κοντινούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2- 2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις, μέχρι και την τελευταία ημέρα αναχώρησης. Αιτία είναι κυρίως το υψηλό κόστος μετακίνησης λόγω της αύξησης των καυσίμων», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Καλαμάτα παραλία

Παραλία Καλαμάτας (eurokinissi)

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα αγγίζουν το 58%, ενώ διαθέσιμες προς μίσθωση είναι 258 κατοικίες, σύμφωνα με την AirDNA. 

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 205€ έως 287€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 160τμ με 3 Υ/Δ.

Λεωνίδιο-Τυρός: Εξόρμηση στα παράλια της αρκαδικής Κυνουρίας

Στον Δήμο Νότια Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 290. 

«Οι προ-κρατήσεις στο Λεωνίδιο/Τυρός είναι 75% και τη δεδομένη χρονική στιγμή διατίθενται προς μίσθωση 74 κατοικίες», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ώρα για εκδρομή - Δείτε τους top προορισμούς

Ναύπλιο: Αγαπημένος προορισμός όλον τον χρόνο

Το Ναύπλιο αποτελεί όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις γιορτές, τον προορισμό που επιλέγει το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα, λόγω της κοντινής απόστασης, αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. 

«Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 278 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες), για το τριήμερο διατίθενται 70. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 293€ έως 587€. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 75%. Κατοικία 70τμ σε απόσταση 450μέτρα από το κέντρο μισθώνεται προς 293€, 120τμ κατοικία σε απόσταση 2,1χιλ από το κέντρο προς 330€, ενώ κατοικία 100τμ σε απόσταση 200μέτρα από το κέντρο προς 587€ για το τριήμερο».

Παλαμήδι

Το Παλαμήδι - Ναύπακτος (unsplash)

Ναύπακτος: Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα 

Ακόμα ένας μοναδικός προορισμός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η μεσαιωνική Ναύπακτος, η οποία απέχει από την Αθήνα λιγότερο από 3 ώρες και σε 20 λεπτά από την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. 

«Στη Ναύπακτο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 70% με μόλις 41 διαθέσιμες κατοικίες από το σύνολο των 144 που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 163€ έως 331€. Κατοικία 65τμ σε απόσταση 500μέτρα από το κέντρο μισθώνεται προς 163€, κατοικία 91τμ σε απόσταση 700μέτρα από το κέντρο μισθώνεται προς 276€, ενώ κατοικία 58τμ 100μέτρα από το κέντρο μισθώνεται προς 359€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Η μεσαιωνική Ναύπακτος (φωτ. eurokinissi)

Η μεσαιωνική Ναύπακτος (φωτ. eurokinissi)

Ηλεία: Οι ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές

Πρόκειται για τον νομό της Πελοποννήσου με τις χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων, που λίγοι γνωρίζουν. Η δυναμική του νομού Ηλείας στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 321 κατοικίες. «Οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κυμαίνονται στο 63%. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 199€ έως 273€. Στη Σκαφιδιά κατοικία 60τμ μισθώνεται προς 199€, στο Κατάκολο κατοικία 65τμ προς 219€, ενώ στη Κυλλήνη, κατοικία 45τμ μισθώνεται προς 273€», είπε.

Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται στο νομό Ηλείας. Τη χωρίζει από τη θάλασσα μόλις μια λωρίδα γης (φωτ. eurokinissi)

Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται στο νομό Ηλείας. Τη χωρίζει από τη θάλασσα μόλις μια λωρίδα γης (φωτ. eurokinissi)

Καμένα Βούρλα/ Άγιος Κωνσταντίνος: Κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα

Λόγω της μικρής δυναμικής εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας, τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο 10/6-13/6 αγγίζει το 71%.

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικίες 80τμ-120τμ στον Άγιο Κωνσταντίνο κυμαίνονται από 273€ έως 331€ για το τριήμερο, ενώ στα Καμένα Βούρλα κατοικία 40τμ-50τμ κυμαίνεται από 145€ έως 235€», είπε στο star.gr ο κ. Μπάκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top