Greek Mafia: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος - Ποιοι ήθελαν τον «Ράμπο» νεκρό

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι σχέσεις των θυμάτων με την Greek Mafia - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τη μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό των δύο ανδρών που φέρονται να είχαν σχέσεις με την Greek Mafia και τα κυκλώματα της νύχτας. 

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι ο κύκλος αίματος που άνοιξε πριν μερικά χρόνια δεν έχει κλείσει ακόμα, ενώ δεν αποκλείουν να ακολουθήσουν κι άλλες εκτελέσεις.

Κορυδαλλός: «Οι εκτελέσεις σηματοδοτούν νέο κύκλο αίματος στη Greek Mafia»

 Πλέον επικεντρώνονται στο να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές με το κλεμμένο μαύρο τζιπ, μέχρι την οδό Σοφίας Βέμπο, όπου εκτέλεσαν με 40 σφαίρες από καλάσνικοφ τον 37χρονο «Ράμπο» και τον κουνιάδο του.

Κορυδαλλός: Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις των εκτελεστών

Οι κινήσεις των εκτελεστών έχουν καταγραφεί και από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος της πολυκατοικίας, όπου διέμεναν τα θύματα, αλλά και από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Το υλικό από αυτές βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ερευνάται εξονυχιστικά ώστε να εντοπιστούν τα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες, διανύοντας μια απόσταση 7 χιλιομέτρων μέχρι το τούνελ στην περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου του έβαλαν φωτιά. 

H αστυνομία εντόπισε 40 κάλυκες καλάσνικοφ στο σημείο της εκτέλεσης του «Ράμπο» και του «Νιόνιου» στον Κορυδαλλό

H αστυνομία εντόπισε 40 κάλυκες καλάσνικοφ στο σημείο της εκτέλεσης του «Ράμπο» και του «Νιόνιου» στον Κορυδαλλό

Κορυδαλλός: Πώς εκτέλεσαν τα θύματά τους οι μαφιόζοι δολοφόνοι

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί επίσης η θωρακισμένη Mercedes του «Ράμπο», αλλά και το Smart του κουνιάδου του για τον εντοπισμό χρήσιμων στοιχείων, ενώ κρίσιμη θεωρείται και η κατάθεση μιας γυναίκας, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας. 

Κορυδαλλός: Ο «Ράμπο» είχε υποψιαστεί ότι αποτελεί στόχο

Τον τελευταίο καιρό ο «Ράμπο» φαίνεται πως είχε υποψιαστεί ότι αποτελεί στόχι από αντίπαλες ομάδες της νύχτας και κυκλοφορούσε με θωρακισμένο όχημα. 

Κορυδαλλός: Με δύο καλάσνικοφ εκτέλεσαν τον «Ράμπο» - Βρέθηκαν 40 βολίδες

Μάλιστα, όπως έγινε χθες γνωστό, το όχημα αυτό ανήκει από το 2010 στον όμιλο «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ Α.Ε.» του ΣΚΑΪ, αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ήταν εδώ και καιρό παροπλισμένο και δεν γνωρίζει κανείς πώς βρέθηκε στην κατοχή του θύματος. 

To αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι εκτελεστές των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό βρέθηκε καμένο μέσα σε τούνελ στην περιοχή του Σκαραμαγκά - Intimenews

To αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι εκτελεστές των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό βρέθηκε καμένο μέσα σε τούνελ στην περιοχή του Σκαραμαγκά - Intimenews

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο για μεγάλο διάστημα και δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Κορυδαλλός: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον «Ράμπο»

Ο «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» και ο «Νιόνιος» είναι τα δύο τελευταία συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό. 

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Κορυδαλλό – Τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ

Ο 37χρονος ήταν γνωστός στις αρχές, αφού από σεσημασμένος χούλιγκαν έγινε «μπράβος» και από εκεί βομβιστής κι εκτελεστής συμβολαίων θανάτου. 

Ο 37χρονος, γνωστός ως «Ράμπο» που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό

Ο 37χρονος, γνωστός ως «Ράμπο» που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δολοφονίες του ίδιου και του κουνιάδου του είτε σχετίζονται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναμέσα σε ποινικούς που συνδέονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, είτε με τις δολοφονίες δύο αρχινονών της νύχτας, η μία τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και η άλλη τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα. 

Ο κύκλος αίματος όμως άνοιξε πριν από 15 χρόνια μετά από τις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου και του Μανώλη Καραγιάννη τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2018 αντίστοιχα. 

Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό

Ο «Ράμπο» μετά τη δολοφονία του Στεφανάκου, με τον οποίον συνδεόταν μπήκε στην ομάδα του Γ.Σ. ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, ενώ ο κουνιάδος του έγινε συνοδός ασφαλείας του και οδηγός. 

Η εντολή της δολοφονίας του Γ.Σ. φέρεται να προήλθε από το περιβάλλον του Γ. Μ, ο οποίο ήταν ιδιοκτήτης βενζινάδικων. Και αυτός δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2018 και βασικός ύποπτος για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου του θεωρήθηκε ο «Ράμπο».

Ο 37χρονος είχε επίσης καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007. Είχε κατηγορηθεί ακόμα για το μαχαίρωμα ενός 30χρονου στην πλατεία Κορυδαλλού. 

Φέρεται τέλος να συνδέεται με «συμβόλαιο θανάτου», ύψους 250.000 ευρώ εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής, που είχε ερευνήσει υποθέσεις της Greek Mafia. 

Κορυδαλλός: Πώς εκτελέστηκαν οι δύο άνδρες

Η μαφιόζικη εκτέλεση του «Ράμπο» και του «Νιόνιου» έγινε στις 23:18 το βράδυ της Τετάρτης κάτω από το σπίτι του δεύτερου. Οι δύο άνδρες έφτασαν εκεί με το θωρακισμένο τζιπ του 37χρονου. 

Ο κουνιάδος του κατέβηκε για να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ και τότε εμφανίστηκαν οι δύο οπλοφόροι, οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν τον «Νιόνιο» και στη συνέχεια άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και άδειασαν τα καλάσνικοφ στον «Ράμπο».

Ο 31χρονος, βαριά τραυματισμένος έφτασε στο εσωτερικό υπόγειου γκαράζ, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. 

Οι τουλάχιστον τρεις δράστες διέφυγαν με ένα μαύρο τζίπ, το οποίο είχε κλαπεί τον Μάρτιο του 2023 από το Χαλάνδρι. Εντοπίστηκε καμένο σε μια απόσταση επτά χιλιομέτρων, στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ασπρόπυργο μέσα σε ένα τούνελ. 

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εκτιμούν ότι υπήρχε υποστηρικτική ομάδα των εκτελεστών με μοτοσυκλέτες, οι οποίοι ειδοποίησαν του εκτελεστές όταν τα θύματα έφτασαν στο σπίτι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top