Τρίκαλα: Θρήνος για τη 15χρονη μαθήτρια - «Έπαθε δύο φορές ανακοπή»

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατό της στη σχολική εκδρομή

Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς και φίλοι της 15χρονης μαθήτριας που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Βύρωνα, Λουκάς Ντούβας, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον θάνατο της 15χρονης. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε παθολογικά αίτια, ενώ όπως έγινε γνωστό, το κορίτσι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του.

Τρίκαλα: «Το κορίτσι δεν είχε κάποιο πρόβλημα, μόνο κάποιες ταχυκαρδίες»

«Λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», είπε ο κ. Ντούβας. Ωστόσο, μετά την πρώτη ανακοπή και τη μεταφορά της μαθήτριας στο νοσοκομείο, υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που της κόστισε τη ζωή.

«Πριν από κάθε πολυήμερη εκδρομή, το σχολείο ζητά υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για το εάν τα παιδιά τους έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αυτή η δήλωση υπάρχει στο αρχείο του σχολείου. Το παιδί συμμετείχε στην εκδρομή με τη συναίνεση των γονιών του», σημείωσε ο κ. Ντούβας, σχολιάζοντας αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ των Τρικάλων, ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε συγκεκριμένα και γνωστά προβλήματα υγείας. 

Τραγωδία: Πέθανε 15χρονη μαθήτρια σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, «στο σχολείο σήμερα η Α’ τάξη δε θα κάνει μάθημα. Με την εποπτεία του Υπ. Παιδείας και του Δήμου, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά της τάξης της άτυχης κοπέλας. Ψυχολόγοι πήγαν και στο ξενοδοχείο των παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου, για να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν τον θάνατο της συμμαθήτριας και φίλης τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top