Πάτρα: «Η μητέρα μου έστειλε βίντεο, αλλά υπήρχαν ανεξήγητα φαινόμενα»

Τι κατέθεσε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης για την Τζωρτζίνα

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, σημείωσε στην κατάθεσή του σήμερα στο δικαστήριο ότι ο ίδιος φρόντισε να διατηρεί επαφή με τη μητέρα και την οικογένεια της Τζωρτζίνας, αφότου το παιδί πήρε εξιτήριο.

Πάτρα: Έφυγε η μητέρα από την αίθουσα όταν είπε ο Ηλιάδης για το Μινχάουζεν

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη η επικοινωνία αυτή ήταν αυστηρή και επικεντρωμένη στα ιατρικά θέματα της μικρής. Αυτό μάλιστα που του είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι η μητέρα του μετέφερε την πληροφορία για την κατάσταση του παιδιού με σωστούς ιατρικούς όρους, κάτι που δεν περίμενε. 

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη η μητέρα από την Πάτρα του είχε στείλει τρία βίντεο από την στιγμή που η Τζωρτζίνα πάθαινε σπασμούς - Eurokinissi

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη η μητέρα από την Πάτρα του είχε στείλει τρία βίντεο από την στιγμή που η Τζωρτζίνα πάθαινε σπασμούς - Eurokinissi

Η μικρή επέστρεψε στο νοσοκομείο για να κάνει ένα εγκεφαλογράφημα που δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό. Ωστόσο η μητέρα μετά από αυτό επικοινώνησε αρκετές φορές με τον γιατρό, ανεφέροντάς του επεισόδια εμετών, μη ειδικά, όπως τα χαρακτήρισε. 

Πάτρα: Τι έδειχναν τα βίντεο που έστειλε η μητέρα στον Ηλιάδη

«Από 19.1 έως 26.1 τα επεισόδια που αναφέρθηκαν ήταν σπασμοί διάρκειας λιγότερο δύο λεπτών που υποχωρούσαν αυτόματα. Αυτά διαπιστώθηκαν από τους γιατρούς», είπε. 

Πάτρα: Το πρόβλημα υγείας της κατηγορούμενης μητέρας

Ο ίδιος της ζήτησε να καταγράψει σε βίντεο με το κινητό της τα επεισόδια αυτά και να του τα στείλει για να τα ελέγξει. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη η μητέρα ήταν πολύ συνεργάσιμη και ο ίδιος εξέτασε τα βίντεο και της ζήτησε να επιστρέψει το παιδί στη μονάδα για να διαπιστωθεί από τους γιατρούς αν ήταν επικίνδυνα. 

Ο κ. Ηλιάδης από τα βίντεο με τις κρίσεις της Τζωρτζίνας δεν διαπίστωσε κάποια επιληπτική δραστηριότητα - Eurokinissi

Ο κ. Ηλιάδης από τα βίντεο με τις κρίσεις της Τζωρτζίνας δεν διαπίστωσε κάποια επιληπτική δραστηριότητα - Eurokinissi

«Έκατσα και μελέτησα τα τρία βίντεο με τις ώρες. Το ένα για κάποιον λόγο διαγράφηκε. Τα δύο επομένως δείχνουν ένα παιδί που κλαίει. Αναμενόμενη εικόνα σύμφωνα με το υπόστρωμα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο βίντεο υπήρχε η ώρα από το μόνιτορινγκ. Πάντως, τα βίντεο δε δείχνουν επιληπτική δραστηριότητα. Υπήρχαν ανεξήγητα φαινόμενα», συνέχισε ο κ. Ηλιάδης, λέγοντας ότι δεν έβλεπε το παιδί στην εικόνα, αλλά το μόνιτορ του μηχανήματος. 

Τον Ιανουάριο του 2022 το παιδί εισήχθη στη μονάδα τρεις φορές, μιας και διαθέτει εγκεφαλογράφο. 

Πάτρα: «Δεν υπήρχε κανένα παθολογικό αίτιο για την ανακοπή της Τζωρτζίνας»

«Υπό τη δική μας παρακολούθηση η Τζωρτζίνα ήταν σε ήρεμη κατάσταση. Χωρίς την ανάγκη για οξυγόνο. Τα καρδιογράφηματα ήταν πάντα φυσιολογικά. Κανένας βηματοδότης δεν ενεργοποιούταν. Μου έκανε εντύπωση οι νύχτες σε μας κυλούσαν ήρεμες. Επικοινωνούσα το πρωί με την οικογένεια και μου έλεγαν “μα πως κ. Ηλιάδη”. Τους εξηγούσα ότι ήταν καλό το εγκεφαλογράφημα. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο», είπε ο γιατρός. 

Τότε ήταν που αποφασίστηκε το παιδί να μεταφερθεί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για περαιτέρω έλεγχο. Ο ίδιος επικοινώνησε με την καρδιολόγο που εξέτασε την Τζωρτζίνα, η οποία του είπε ότι το παιδί δεν έχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και τον ρώτησε αν μπορεί να της αλλάξει τα φάρμακα. 

Πάτρα: «Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από τη μητέρα»

Η συνέχεια ήταν δραματική. Η μητέρα της Τζωρτζίνας του τηλεφώνησε την ώρα που το παιδί έπαθε ανακοπή και οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ και μετά του τηλεφώνησε ξανά και του είπε ότι η μικρή είχε καταλήξει. 

Πάτρα: «Θα με βλέπετε παγοκολόνα. Έχω περάσει πολλά»

Όσον αφορά στη συμπεριφορά της μητέρας, ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως δεν είχε αγωνία θρήνου που ο ίδιος βλέπει σε άλλους γονείς. Η αντίδρασή της δεν ήταν ταυτόσημη με την κρίσιμη κατάσταση του παιδιού, ειδικά τις πρώτες ώρες που έφτασε στη μονάδα και κανείς δεν ήξερε αν θα τα κατάφερνε ή όχι. 

Πάτρα: «Μας φώναξε η μητέρα για ένα σταθερό παιδί και το βρήκαμε νεκρό»

«Θα με βλέπετε παγοκολόνα. Έχω περάσει πολλά», του είχε πει όταν τη συνάντησε, κι αυτό ήταν κάτι που του είχε κάνει εντύπωση. 

Παρόλ’ αυτά, όπως είπε ο κ. Ηλιάδης, η μητέρα είχε μια συνεπή παρουσία στο νοσοκομείο, δεν εξαφανιζόταν και βρισκόταν με το παιδί τις ώρες που επιτρεπόταν από το νοσοκομείο. 

Πάτρα: «Η μητέρα καθυστέρησε να ειδοποιήσει για την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο»

Ο κ. Ηλιάδης τέλος υποστήριξε ότι η μητέρα από την Πάτρα καθυστέρησε να ειδοποιήσει τους γιατρούς του Καραμανδάνειου όταν το παιδί υπέστη ανακοπή. 

Πάτρα: «Δε θα απολογηθώ» - Η απάντηση μάρτυρα στον Αλέξη Κούγια

«Υπήρχε καθυστέρηση του φροντιστή. Δεν υπήρχαν φωνές "βοήθεια, βοήθεια το παιδί μου πεθαίνει". Θεωρώ ότι υπήρχε καθυστέρηση τουλάχιστον τέσσερα λεπτά, κόντεψε τα δέκα γιατί υπέστη καρδιακή ανακοπή το παιδί», είπε ο κ. Ηλιάδης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top