Πάτρα: Έφυγε η μητέρα από την αίθουσα όταν είπε ο Ηλιάδης για το Μινχάουζεν

Η κατάθεση του γιατρου Ηλιάδη - Πότε υποπτεύθηκε το σύνδρομο Μινχάουζεν

Καθήλωσε δικαστήριο και ακροατήριο ο διευθυντής ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει την Τζωρτζίνα, όταν μεταφέρθηκε εκεί μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο. 

Πάτρα: Το πρόβλημα υγείας της κατηγορούμενης μητέρας

Όπως είπε ο κ. Ηλιάδης με το που έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, όπως κι έγινε. Σύμφωνα με τον ίδιο στις πρώτες ώρες της αντιμετώπισης του περιστατικού οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το καρδιογράφημα είναι φυσιολογικό.  Τους είχε κάνει επίσης εντύπωση πως όσο περνούσαν οι ώρες η εικόνα του καρδιογραφήματος ήταν σταθερή. 

Όταν ο κ. Ηλιάδης άρχισε να μιλά για το Σύνδρομο Μινχάουζεν, η κατηγορούμενη από την Πάτρα έφυγε από την αίθουσα - Eurokinissi

Ηλιάδης: «Υποπτεύθηκα Σύνδρομο Μινχάουζεν Δια Αντιπροσώπου»

Όταν δε διαπιστώθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις και από εξειδικευμένους γιατρούς καρδιολόγους και γενετιστές, ο κ. Ηλιάδης άρχισε να υποπτεύεται πως έχει να αντιμετωπίσει μια περίπτωση του Συνδρόμου Μινχάουζαν Δια Αντιπροσώπου. 

Πάτρα: «Δεν υπήρχε κανένα παθολογικό αίτιο για την ανακοπή της Τζωρτζίνας»

Μόλις μάλιστα άρχισε να μιλά από το βήμα του μάρτυρα για το σύνδρομο ο κ. Ηλιάδης, η μητέρα από την Πάτρα έφυγε από τη δικαστική αίθουσα. Κάποιοι το συνδύασαν με την κατάθεση του γιατρού, κάποιοι άλλοι μιλούν για σύμπτωση.

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Τι είναι και πώς μπορεί να οδηγήσει σε μία δολοφονία

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο γιατρος ανέφερε ότι το καμπανάκι του χτύπησε, όπως είπε, όταν ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του για τους δύο προηγούμενους αιφνίδιους θανάτους των αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας και διαπιστώνοντας ότι το παιδί υπέστη ανακοπή χωρίς να έχει πρόβλημα στην καρδιά. 

Πάτρα: «Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από τη μητέρα»

«Το καμπανάκι που χτύπησε ήταν οι δυο αιφνίδιοι θάνατοι και η ανακοπή. Η ηπατική ανεπάρκεια δε με έπεισε. Μου ήρθε η ιδέα για το σύνδρομο Μινχάουζεν. Είναι στο 98% η μητέρα που έχει γνώσεις ιατρικής και νοσηλευτικής. Συνήθως κάνουν κακό στο παιδί χωρίς να το καταλάβουν με ασφυξία. Ταρακουνήθηκα κι έκανα κάποιες σκέψεις.  Το συζήτησα με τους συναδέλφους μου και το επόμενο βήμα ήταν να μιλήσω με κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο», είπε ο κ. Ηλιάδης. 

Ο κ. Ηλιάδης κατέθεσε ότι υποπτεύθηκε πως η μητέρα από την Πάτρα έκανε κακό στα παιδιά της όταν έμαθε για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - Eurokinissi

Ο κ. Ηλιάδης κατέθεσε ότι υποπτεύθηκε πως η μητέρα από την Πάτρα έκανε κακό στα παιδιά της όταν έμαθε για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - Eurokinissi

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του απευθύνθηκε στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιώλα, η οποία είδε τη μικρή και τον συμβούλεψε να περιμένει να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος και μετά να επανεξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Πάτρα: «Μας φώναξε η μητέρα για ένα σταθερό παιδί και το βρήκαμε νεκρό»

 «Η κ. Τσιώλα μου ζήτησε να είμαι κοντά στην οικογένεια και το κράτησα μέχρι το τέλος της Τζωρτζινίτσας. Η μητέρα άκουσε τη συζήτησή μας με την κ. Τσιώλα και μου είπε “κύριε Ηλιάδη τα άκουσα όλα”. Της είπα “δεν έχετε το δικαίωμα. Δε θα σας λέω τι συζητώ με τους συνεργάτες μου. Δε σας αφορά”.

Το επόμενο βήμα ήταν να απευθυνθώ στην ψυχιατρική κλινική. Είπα στον γιατρό τις υποψίες μου και ήταν σαν να του είχα δώσει μια βόμβα. Του είπα τις ανησυχίες μου κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να βοηθηθώ. Κλείσθηκε ένα ραντεβού, το οποίο μάλλον δεν είχε καλό αποτέλεσμα γιατί την επόμενη μέρα ήρθαν οι γονείς και μου είπαν ότι δε θέλουν τέτοια παρέμβαση. Ο μπαμπας με ρώτησε "τι πράγματα είναι αυτά; Ρωτούσαν τη σύζυγό μου αν είναι τρελή"».

Τους είπα ότι θα σεβόμουν την επιθυμίας του. Στεναχωρήθηκα γιατί δεν έχω τη φήμη του μπαμπούλα. Με στεναχώρησε η κατάληξη, αλλά βεβαίως το σεβάστηκα», είπε ο κ. Ηλιάδης. 

Πάτρα: «Δε θα απολογηθώ» - Η απάντηση μάρτυρα στον Αλέξη Κούγια

Ο γιατρός όμως της Τζωρτζίνας επέμεινε στο θέμα, καθώς κάτι δεν του άρεσε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο έκανε μια επαφή με την οικογένεια, αλλά μετά ατόνησε. Αυτό που του είπαν είναι ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. 

Μετά από αυτό, ο κ. Ηλιάδης επικεντρώθηκε στο οργανικό θέμα της Τζωρτζίνας. Το παιδί αποσωληνώθηκε και αποφασίστηκε να μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Τα μόνιτορ δεν είχαν καταγράψει καμία αρρυθμία, δεν είχε παρατηρηθεί καμία δομική βλάβη. Αποφάσισαν έτσι οι γιατροί να μεταφερθεί το παιδί στο Ωνάσειο συνοδεία γιατρού. Τοποθετήθηκε απινιδωτής και στις 16 Ιουλίου αποφασίστηκε να πάρει εξιτήριο. 

«Μη φύγεις!» - Καθηλωτική η κατάθεση του αναισθησιολόγου για την Τζωρτζίνα

Ο κ. Ηλιάδης είπε τέλος ότι διατήρησε διαρκή επαφή με την οικογένεια και ενημερωνόταν από τη μητέρα για την υγεία της Τζωρτζίνας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top