Πάτρα: «Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από τη μητέρα»

Η συγκλονιστική κατάθεση παιδιάτρου της Τζωρτζίνας

Τι κατέθεσε στην προηγούμενη δικάσιμο παιδίατρος της Τζωρτζίνας / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, με κατηγορούμενη τη μητέρα της. Σήμερα κατέθεσε ειδικευόμενη παιδίατρος για τον τρόπο που η 34χρονη ειδοποίησε τους γιατρούς την ώρα που το παιδί έπαθε την ανακοπή.

Πάτρα: «Μας φώναξε η μητέρα για ένα σταθερό παιδί και το βρήκαμε νεκρό»

«Το παιδί ήταν άπνοο στο κρεβάτι και η μητέρα ήρθε απλά και μας είπε ότι δε λειτουργεί το οξύμετρο», είπε στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η ειδικευόμενη παιδίατρος του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» για τον τρόπο με τον οποίο ειδοποίησε τους γιατρούς η κατηγορούμενη, όταν το παιδί υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας την Κυριακή 11 Απριλίου 2021.

Πάτρα: «Δε θα απολογηθώ» - Η απάντηση μάρτυρα στον Αλέξη Κούγια

Πάτρα: «Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από τη μητέρα»

Η γιατρός, η οποία συμμετείχε στη δραματική ανάνηψη που έγινε στη Τζωρτζίνα, ανέφερε πως δεν περίμενε αυτήν την αντίδραση από τη μητέρα: «Ήρθε απλά και μας είπε ότι δεν λειτουργεί το οξύμετρο. Συνήθως, όταν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται το σκουντάς, φωνάζεις. Αυτήν την αντίδραση δεν την περίμενα». Η μάρτυρας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ανακοπή, είχε συνοδεύσει τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα για να υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου, όπου δεν εμφανίστηκε τίποτε ανησυχητικό.

«Το απόγευμα της Κυριακής ήρθε η μαμά, μας χτύπησε την πόρτα στο γραφείο των γιατρών. Της άνοιξα εγώ. Την είδα να λέει "κάτι γίνεται με το οξύμετρο, δε δείχνει κάποια ένδειξη", κάτι τέτοιο. Στα 2 με 3 μέτρα είδαμε τη νοσηλεύτρια έξω από το δωμάτιο να φωνάζει "ελάτε γρήγορα, το παιδί δεν απαντά". Τρέξαμε στο δωμάτιο. Το παιδί δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα, ήταν χωρίς σφυγμό στη μέση στη κρεβατιού. Ξεκινήσαμε αμέσως την ανάνηψη. Ήταν πολύ στρεσογόνο και για μας όλο αυτό. Θυμάμαι την παιδίατρο να ρωτάει τη μητέρα πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Χορηγούσαμε αδρεναλίνη, κάναμε θωρακικές πιέσεις και Ambu (εμφυσήσεις). Καλέσαμε τον αναισθησιολόγο. Μετά από μια δύσκολη και τραυματική προσπάθεια τα καταφέραμε και το παιδί έζησε. Διακομίσθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», κατέθεσε η μάρτυρας για το ιατρικό συμβάν που άφησε τη Τζωρτζίνα τετραπληγική και πλέον καταλογίζεται ως απόπειρα δολοφονίας στη μητέρα.

Πάτρα: Η κατηγορούμενη μητέρα για τον θάνατο των τριών παιδιών της

Εντύπωση έκανε η συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα σε ειδικευόμενη παιδίατρο, όταν η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Γιάννης Παναγόπουλος)

Ακολουθεί ο διάλογος της μάρτυρος με την πρόεδρο και την εισαγγελέα: 

Πρόεδρος: Είπατε ότι είδατε το παιδί στο μέσο του κρεβατιού. Πώς ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν ανάσκελα στη μέση του κρεβατιού.

Πρόεδρος: Θυμάστε πού βρισκόταν το ρινικό οξυγόνο;

Μάρτυρας: Υπήρχε αλλά δεν ήταν στη μύτη του παιδιού.

Πρόεδρος: Το θυμάστε καλά;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν βγαλμένο, νομίζω ότι ήταν δίπλα από το παιδί.

Πρόεδρος: Τα χέρια του παιδιού θυμάστε πώς ήταν;

Μάρτυρας: Όχι, έχω την εντύπωση ότι ήταν στο πλάι δίπλα από τον κορμό της.

Πρόεδρος: Θυμάστε αν είχε σαλάκια στο στόμα του;

Μάρτυρας: Όχι, δε θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Η μητέρα, όλες τις ημέρες της νοσηλείας, ποιον ειδοποιούσε;

Μάρτυρας: Εμείς από τις νοσηλεύτριες μαθαίναμε.

Εισαγγελέας: Σας είχε παραπονεθεί για το οξύμετρο ότι δε λειτουργεί όπως πρέπει;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Τι ώρα ήρθε στο γραφείο των γιατρών την Κυριακή;

Μάρτυρας: Περίπου στις 18:15, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς.

Εισαγγελέας: Η μητέρα είχε αντιληφθεί ότι το παιδί ήταν άπνοο;

Μάρτυρας: Σε εμάς δεν έδωσε αυτήν την εντύπωση. Συνήθως, όταν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται το σκουντάς, φωνάζεις. Αυτήν την αντίδραση δεν την περίμενα. Ήρθε απλά και μας είπε ότι δε λειτουργεί το οξύμετρο.

Και αυτή η μάρτυρας κατέθεσε πως όταν η κατηγορούμενη πήγε τη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, στις 8 Απριλίου 2021, οι εξετάσεις της ήταν καλές και έτσι αποφασίστηκε να πάρει εξιτήριο, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς «η μητέρα μάς είπε ότι το παιδί έκανε κάτι σαν εμετό», οπότε αποφασίστηκε να παραμείνει η Τζωρτζίνα για νοσηλεία.

Η διαδικασία συνεχίζεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top