Καρακούκης για Κούγια: «Κωμικά όσα λέει, τα στοιχεία μιλάνε»

Έξαλλος ο Α. Κούγιας με τους ιατροδικαστές – «Επινόησαν ασφυκτικό θάνατο»

Χωρίς τέλος είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τους ιατροδικαστές Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα για το πόρισμά τους που αναφέρει ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ασφυκτικός. 

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Νίκος Καρακούκης, μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έριξε λάδι στη φωτιά της κόντρας αυτής, απαντώντας για πρώτη φορά δημόσια στα όσα τον κατηγορεί ο Αλέξης Κούγιας. 

Κούγιας στο Star: «Αθώα η μητέρα από την Πάτρα, ετοιμάζω μηνύσεις»

«Επί έναν χρόνο δε μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια. 

Η  μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα επιμένει ότι είναι αθώα και δεν ευθύνεται για τον θάνατό τους - Eurokinissi

Η  μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα επιμένει ότι είναι αθώα και δεν ευθύνεται για τον θάνατό τους - Eurokinissi

Πρόσθεσε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια και πως τα τελευταία 15 είναι προϊστάμενος σε διάφορες ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Όσο γι' αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από τον συνήγορο της μητέρας από την Πάτρα, τα χαρακτηρίζει «κωμικά» και «επιστημονικά ανεπαρκή».

Πάτρα: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η μητέρα των τριών κοριτσιών

Ο κ. Καρακούκης περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας. 

Όπως είπε, όλα άρχισαν από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών.

«Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας, τον κ. Ευτυχιάδη, να κάνει την ιστολογική εξέταση», τονίζει ο κ. Καρακούκης και προσθέτει ότι απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Πάτρα: Τρισάγιο στη φυλακή για την Τζωρτζίνα σχεδιάζει η μητέρα της

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, σύμφωνα με όσα λέει ο ιατροδικαστής, αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την πολύκροτη υπόθεση.

«Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο», τόνισε ο κ. Καρακούκης.

Μάλιστα μιλά για ευρήματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. 

Μάνος Δασκαλάκης: Υπό άκρα μυστικότητα στο μνημόσυνο για την Τζωρτζίνα

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος, ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου», είπε στο Mega.

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δε λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να το προσδιορίσουμε. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους των παιδιών. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», συνέχισε.

Καρακούκης: «Δεν έχω συμφέρον»

Αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Καρακούκης αρκέστηκε να πει ότι έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή, ενώ σε αυτούς που κατηγορούν τον ίδιο και τον κ. Καλόγρηα απάντησε:

Πάτρα: «Ο Μάνος με χτυπούσε... » - Η απάντηση Δασκαλάκη στην κατηγορούμενη

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δε συνηγορούν γι’ αυτό».

Κούγιας: «Επινόησαν ασφυκτικό θάνατο»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας επιμένει στους ισχυρισμούς του και εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των δύο ιατροδικαστών, Καρακούκη και Καλόγρηα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Κούγιας: «Η μητέρα από την Πάτρα δεν πρόκειται ποτέ να καταδικαστεί»

«Χτες η εκπομπή ήταν στημένη με τον κ. τον Λέων και τον κ. Καρακούκη. Δεν έκαναν ούτε ένα τηλέφωνο στο περιβάλλον της κατηγορούμενης. Η Αγγελική Νικολούλη θα πληρώσει πρόστιμο γι’ αυτή την εκπομπή διότι δεν τήρησε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εγώ δεν είπα πως ο κ. Καρακούκης δεν έχει πτυχίο. Το είπε ο συνάδελφός του ο κ. Δελαπόρτας το 2014 και στη συνέχεια, έγινε έρευνα. Εμένα μου το μετέφεραν οι συνάδελφοί του. Επιπλέον, ενημερώθηκα πως έχει βεβαίωση σπουδών από το 2018 και όχι πτυχίο. Όταν έχουμε μια μάχη ιατροδικαστών, η αξιοπιστία είναι το πιο σημαντικό».

Πάτρα: Τα δάκρυα της μητέρας στην περιγραφή των θανάτων Μαλένας & Ιριδας

Κατηγόρησε μάλιστα τους ιατροδικαστές για «κατασκευή στοιχείων», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κ. Τσιόλα είπε πως ο Καρακούκης και Καλόγρηας επινόησαν ασφυκτικό θάνατο, τον κατασκεύασαν με ψεύτικα στοιχεία. Πέντε ιατροδικαστές λένε πως η κ. Πισπιρίγκου είναι αθώα. Από την άλλη, έχουμε έναν ιατροδικαστή που δεν έχει πτυχίο. Εγώ θα προβώ σε μηνύσεις. Πέντε ιατροδικαστές δε βρήκαν στοιχεία που να μην αποδεικνύουν αιφνίδιο θάνατο».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν μάλιστα στην εκπομπή μεταξύ του κ. Κούγια και της Σίσσυς Χρηστίδου, με αποτέλεσμα ο γνωστός ποινικολόγος να κλείσει το τηλέφωνο στον αέρα της εκπομπής. 

Πάτρα: Αποζημίωση μαμούθ θα ζητήσει η 34χρονη από τρεις ιατροδικαστές

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτηση για την άμεση απελευθέρωση της μητέρας των παιδιών από την Πάτρα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

«Κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος», είπε και προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει πειθαρχική αναφορά, μήνυση και αγωγή κατά των Καρακούκη – Καλόγρηα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top