Κούγιας: «Η μητέρα από την Πάτρα δεν πρόκειται ποτέ να καταδικαστεί»

«Η υπόθεση αυτή είναι παγκόσμιο δικαστικό σκάνδαλο» τόνισε ο ποινικολόγος

Η μητέρα από την Πάτρα κρίθηκε προφυλακιστέα και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Για την υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και τη μητέρα τους, την οποία υπερασπίζεται, μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega. 

Η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της

Η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη κρατούταν ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, και πριν από δύο ημέρες κρίθηκε προφυλακιστέα και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας. 

Πάτρα: Τα δάκρυα της μητέρας στην περιγραφή των θανάτων Μαλένας & Ιριδας

«Η υπόθεση αυτή είναι παγκόσμιο δικαστικό σκάνδαλο. Η υπόθεση αυτή έχει την εξής διαδρομή. Κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος στην Πάτρα, μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού κάνει θέμα ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα σύντομο χάνουν τη ζωή τους, τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, γεγονός σπάνιο. Χάνεται το τρίτο παιδί και αρχίζει μία συζήτηση επιπέδου συμπτώσεων. Το γεγονός που δεν αναγνωρίζει κανείς είναι ότι όταν αρχίζουν οι συζητήσεις, τι έχει προηγηθεί επιστημονικά και δικαστικά. Κανείς δε λέει ότι όταν έχασε τη ζωή του το δεύτερο παιδί, εκείνη που ανακίνησε το θέμα ήταν προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, η κ. Τσιόλα με έγγραφο στον εισαγγελέα Πατρών. Η υπόθεση ξεκινάει από εκεί» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Πάτρα: Αποζημίωση μαμούθ θα ζητήσει η 34χρονη από τρεις ιατροδικαστές

Ο δικηγόρος της 34χρονης μητέρας περιέγραψε ότι έτσι άρχισαν οι συζητήσεις σε όλες τις εκπομπές, «χωρίς να γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν ιατρικούς φακέλους ή τις νεκροψίες-νεκροτομές των παιδιών ή ποιος ιατροδικαστής έχει κάνει τι»

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια για την υπόθεση της Πάτρας- Eurokinissi

Ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια για την υπόθεση της Πάτρας- Eurokinissi

Ο κ.Κούγιας τόνισε επίσης ότι πριν χάσει τη ζωή του το τρίτο παιδί και με το που χάθηκε το δεύτερο, η οικογένεια έκανε μήνυση στους γιατρούς. «Η ιατροδικαστής έλεγε ότι πέθανε από παθολογικά αίτια και η εντολέας μου ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό από την εισαγγελία. Έτσι ενεργοποιήθηκε η δικαιοσύνη και ορίστηκε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης. Εκτός από την ιατροδικαστή που είπε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια γίνεται νέα έρευνα με πρωτοβουλία της οικογένειας» πρόσθεσε.

Η μητέρα από την Πάτρα δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε τη διαδικασία επιλογής ιατροδικαστών «παράνομη» λέγοντας πως «ο νόμος λέει ότι εάν θέλω να ανατρέψω αυτή την πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να διαταχθεί επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη. Η μητέρα από την Πάτρα δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ, γιατί η διαδικασία είναι παράνομη. Η διαδικασία για να είναι νόμιμη και να ακυρώσεις πραγματογνωμοσύνες νόμιμες στον όρκο του πραγματογνώμονος, πρέπει να βρεις από τον πίνακα των πραγματογνωμόνων νέους ιατροδικαστές, οι οποίοι θα ορκιστούν. Επειδή έγινε χαμός, παρενέβη ο κ. Τσιάρας ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι ασκεί πειθαρχική δίωξη γιατί λένε διάφορα κάποιοι στην τηλεόραση».

Πάτρα: Εξαίρεση της ανακρίτριας από την υπόθεση ζητά ο Κούγιας

Τέλος, ο κ. Κούγιας ισχυρίστηκε πως όλα υποκινήθηκαν από την κοινή γνώμη και τους δημοσιογράφους.

«Ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες εκθέσεις, ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος, παίρνει τη δικογραφία από την Πάτρα και στέλνει στην ασφάλεια Αθηνών σε έναν κ. Χασιώτη, ο οποίος με τις αποφάσεις του έχει πάρει πολλές λάθος αποφάσεις σε πολλές υποθέσεις και έχει διωχθεί, με ένα χαρτί που του στέλνει ο κ. Ελευθεριάνος και του λέει να στείλουν δυο ιατροδικαστές που δεν έχουν γνωμοδοτήσει, να πουν τη γνώμη τους. Με φωτογραφίες δε γίνεται πραγματογνωμοσύνη. Οι δύο αυτοί ιατροδικαστές τι έκαναν. Αντί να ζητήσουν πίσω το χαρτί και να πουν ότι δεν μπορούν να κρίνουν την πραγματογνωμοσύνη της κας Τσάκωνα γιατί υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία με τον κ. Καρακούκη. Δεν πήρε εντολή, ένα χαρτί πήρε. Αντί να γίνει καινούρια προκαταρκτική εστάλη απλά ένα χαρτί» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top