Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και βασίλισσες στην Αθήνα

Πιθανό να παραβρεθεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο τελευταίο αντίο στον νονό του

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα. 

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου & η πορεία της ζωής τους

Στην Αθήνα αναμένεται να καταφθάσουν βασιλείς, βασίλισσες, πριγκίπισσες και δούκες για το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά. 

Προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ Eurokinissi

Προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ Eurokinissi

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι αδελφές του τέως βασιλιά, Σοφία και Ειρήνη, βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και πολλές ημέρες, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. 

Στην Αθήνα επίσης αναμένεται ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας. Είναι κουνιάδος του εκλιπόντος. Ο Χουάν Κάρλος τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι. 

Τέως βασιλιάς: Έτσι θα κινηθεί η πομπή - Από ποιους δρόμους θα περάσει

Το βράδυ της Κυριακής θα φτάσει στην Ελλάδα ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίππε και η σύζυγός του Λετίθια. Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα οι αδελφές του,  Ινφάντα Ελένα και Ινφάντα Κριστίνα. Οι σχέσεις των δύο οικογενειών ήταν πάντα πολύ καλές και πολλά είναι τα καλοκαίρια που τα παιδιά του Κωνσταντίνου έκαναν διακοπές με τα παιδιά της Σοφίας. 

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση από τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Σίγουρη θεωρείται η παρουσία της πριγκίπισσας Άννας, αδελφής του Καρόλου  και του πρίγκιπα Εδουάρδου Δούκα του Κεντ.  

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Αθήνα το 2016/ Eurokinissi

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην Αθήνα το 2016/ Eurokinissi

Δε θα λείψουν φυσικά από την τελετή και οι αδελφές της Άννας Μαρίας. Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, μαζί με τον γιο της Φρεδερίκο,  και η αδελφή τους,  πριγκίπισσα Βενεδίκτη. 

Στενές είναι οι σχέσεις της οικογένειας του Κωνσταντίνου με τους βασιλείς της Ολλανδίας. Στην κηδεία λοιπόν θα παρευρεθούν ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μαξίμα. Τα καλοκαίρια αλλά και το Πάσχα στο Πόρτο Χέλι οι δυο οικογένειες, έκαναν κοινές διακοπές.

Ο Αλέξανδρος και η Μαξίμα αγάπησαν το Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες όταν για πρώτη φορά πήγαν καλεσμένοι στο γάμο του Νικόλαου. Ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος μοιράζονταν  και την ίδια αγάπη για την ιστιοπλοΐα. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι

Αναμένεται και η μητέρα του, βασιλιά της Ολλανδίας, Βεατρίκη. Την Κυριακή θα φθάσει στην Αθήνα και ο μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, που είναι ξάδελφος του τέως Βασιλιά. 

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ακόμη, δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα παραστεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του νονού και θείου του. 

Ο πρίγκιπας της Αγγλίας έχει βαφτίσει τον γιο του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ,  Κωνσταντίνο Αλέξιο. Την πρωτότοκη κόρη του ζευγαριού, Μαρία Ολυμπία, έχει βαφτίσει ο Κάρολος. Ο γιος του Κωνσταντίνου,  Παύλος, ήταν ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Τζορτζ, του παιδιού των Ουίλιαμ και Κέιτ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top