Σέρρες: Σπαρακτικές εικόνες στο προαύλιο του σχολείου μετά την έκρηξη

Στο σημείο που έπαιζε η μπάλα του μικρού Βασίλη

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες στ δημοτικό σχολείο, μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η τοπική κοινωνία των Σερρών δεν μπορεί να συνέλθει από τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα στο σχολείο, με τους γονείς να ζητούν. Οι εικόνες που κατέγραψε το Star στο προαύλιο του σχολείου είναι αποκαρδιωτικές.

Σέρρες: Συγκλονίζει ο δάσκαλος που ήταν με τον 11χρονο στη φονική έκρηξη

Η κάμερα του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Star και η Λευκή Γεωργάκη βρέθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου έγινε η φονική έκρηξη. Οι εικόνες που κατέγραψαν από το προαύλιο του 9ου δημοτικού προκαλούν ανατριχίλα.

Σέρρες: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή

Η μπάλα των τριών αγοριών παραμένει εκεί όπου έπαιζαν, όμως η έκρηξη διέκοψε βίαια την ανεμελιά τους.  Τα τοιχεία του λεβητοστάσιου που είναι από μπετόν  άντεξαν, η σιδερένια πόρτα, όμως, εκσφενδονίστηκε με μια τρελή πορεία θανάτου...

Σέρρες έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου

Σέρρες έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου  2'

Σέρρες έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου 3

Σέρρες έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου 5

Μετά την τραγωδία, γονείς και μαθητές προσέρχονται στο σχολείο και αφήνουν λουλούδια, σημειώματα και ζωγραφιές αφιερωμένα στη μνήμη του παιδιού.

Αύριο, ψυχολόγοι θα ενημερώσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς πώς να διαχειριστούν την απώλεια . Πώς θα παρακολουθούν τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν το γεγονός, περιορίζοντας την έκταση του τραύματος στην ψυχή τους.

Σέρρες: «Λάθος από ανθρώπινο χέρι» η έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών και μηχανολόγος μηχανικός κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομιά για την τραγωδία και έκανε λόγο για «λάθος από ανθρώπινο χέρι».

«Είχαν κλείσει τις βάνες και δεν απομόνωσαν τον καυστήρα για να μην μπορεί να λειτουργήσει. Όταν έδωσε ξανά ο θερμοστάτης εντολή, άναψε ο καυστήρας με αποτέλεσμα να γίνει το κακό. Το λεβητοστάσιο είχε τις αντοχές και για αυτό κι έφυγε μόνο η πόρτα. Ήταν σαν μια βόμβα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του δημοτικού αναμένεται να στείλει στις αρμόδιες αρχές τα έγγραφα με τα οποία, όπως, ισχυρίζεται είχε ζητήσει να μην γίνονται εργασίες όταν οι μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο. 

Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη στο σχολείο

Ο 52χρονος εργολάβος και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα. 

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη και έκρηξη εξ αμελείας.

Στην απολογία τους προανακριτικά αποποιήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top