Σέρρες: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή

Τι υποστηρίζουν ο δήμαρχος και ο διευθυντής του σχολείου

Aλγεινή εντύπωση προκαλούν οι αλληλοκατηγορίες δημάρχου και διευθυντή του σχολείου στις Σέρρες μετά τον θάνατο ενός αθώου παιδιού για το ποιος ευθύνεται για την ασύλληπτη τραγωδία. 

Έχει στηθεί ένα πινγκ-πονγκ ευθυνών την ώρα που οι γονείς του άτυχου μαθητή ζητούν απαντήσεις.

Την ώρα που οι γονείς του άτυχου μαθητή θρηνούν για τον άδικο χαμό του παιδιού τους ένα πινγκ πονγκ  ευθυνών παίζεται  πάνω από τον θανατηφόρο καυστήρα.

Σέρρες: Οδύνη και θλίψη στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη

Ο διευθυντής του 9ου δημοτικού ισχυρίζεται πως είχε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στους φορείς για να μη γίνονται εργασίες όταν οι μαθητές ήταν εκεί.

«Θα τα δείτε όλα εν καιρώ. Έχω κάνει έγγραφο. Δεν το έχω μαζί μου θα το καταθέσω εκεί που πρέπει.» είπε ο Νικόλαος Τσιώτσιος, διευθυντής του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών.

«Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή στον δήμο που να διαμαρτύρεται για κάτι τέτοιο» είπε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών.

Αυτή είναι η απάντηση του δήμου. Μάλιστα ο δήμαρχος Σερρών παρουσιάζει την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. «Αναφέρει ότι ο ανάδοχος θα εκτελεί εργασίες σε περιόδους που δεν θα λειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα. Και λέει ότι θα μπορεί να γίνονται εργασίες κατόπιν εξασφάλισης της σύμφωνης γνώμης της διεύθυνσης του σχολείου και της διευθύνουσας υπηρεσίας του δήμου. Ο δήμος δεν έδωσε ποτέ τέτοια άδεια» είπε ο δήμαρχος.

«Οι διευθυντές έχουν την κύρια ευθύνη για το αν επιτρέπουν ή όχι τους ανάδοχους των έργων να μπαίνουν στα σχολεία τους και να κάνουν δουλειές. Στο 12ο ο ίδιος εργολάβος πήγε να κάνει αντίστοιχες εργασίες και ο διευθυντής δεν τον άφησε να μπει μέσα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσάφης.

«Από τη στιγμή που ήρθαν να αποκαταστήσουν την θέρμανση στο σχολείο δεν μπορούσαν να μην μπουν μέσα. Και ήρθαν από τον δήμο αυτοί οι άνθρωποι, δεν έπεσαν από τον ουρανό» είπε από την πλευρά του ο διευθυντής.

Ωστόσο το βέβαιο είναι πως μια σειρά από τραγικές παραλείψεις  οδήγησαν στον θάνατο του μαθητή.

σερρες εκρηξη

«Μας προκαλεί εντύπωση πώς δεν λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας. Υπάρχει ο θερμοστάτης ασφαλείας όταν υπερβαίνει τους 90 βαθμούς σταματάει τον καυστήρα και υπάρχει και η βαλβίδα ασφαλείας που θα ανοίξει να εκτονώσει για να μην γίνει κανένα πρόβλημα» είπε ο Φώτης Νανας, τεχνικός καυστήρων και αντιπρόεδρος ομοσπονδίας Εστία.

Οι πραγματογνώμονες εξετάζουν ενδελεχώς όλο τον χώρο μέσα στο λεβητοστάσιο αλλά και κάτω από το υπόστεγο, όλα τα αντικείμενα που έχουν εκτοξευτεί. «Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί να είναι του αλλουνού, δράμα.  Από το παράθυρο η δικιά μου είδε το παιδί. Μου είπε, "ψέματα δεν πέθανε ο Βασίλης, αποκλείεται". Σκληρές ευθύνες» σπαρακτικά τα όσα είπε η μητέρα μαθητή του σχολείου.

«Σίγουρα οι ευθύνες είναι πολυεπιπεδες. Αυτοί που μετέτρεψαν ένα σχολείο σε  ωρολογιακή βομβά να οδηγηθούν ταχύτατα ενώπιον της δικαιοσύνης» είπε ο Δημήτρης Γκολεμης, δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top