Σέρρες: Συγκλονίζει ο δάσκαλος που ήταν με τον 11χρονο στη φονική έκρηξη

«Έχω την εικόνα μπροστά μου», είπε στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Θρήνος στις Σέρρες /  «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Εκπαιδευτικοί και γονείς στις Σέρρες βρίσκονται σε σοκ για την ανείπωτη τραγωδία του θανάτου του 11χρονου Βασίλη από την έκρηξη του λέβητα στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης. Συγκλονίζει ο δάσκαλος που είδε τη φονική έκρηξη, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει το άτυχο παιδί.

Σέρρες: «Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο χτες»

Εμφανώς συγκινημένος μίλησε ο εκπαιδευτικός που είδε μπροστά στα μάτια του να σημειώνεται η έκρηξη από την οποία έχασε τη ζωή του ο μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού.

«Την έχω την εικόνα μπροστά μου», είπε περιγράφοντας το φρικτό σκηνικό.

Έγινε η έκρηξη και υπήρχε έντονος καπνός. Είδα τους μαθητές που έκλαιγαν και με προσοχή προσπάθησα να τους βγάλω έξω, ενώ κοιτούσα σε τι κατάσταση ήταν το παιδί που τραυματίστηκε και πήγα να το βγάλω κι αυτό έξω.

«Το επόμενο ήταν να καλέσω ασθενοφόρο, την Πυροσβεστική και κάποιους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά», είπε ο δάσκαλος, ο οποίος στην ερώτηση αν ο Βασίλης ήταν δικός του μαθητής απάντησε «του σχολείου, όλων και παιδί όλων».

Σέρρες θάνατος μαθητή

Συγκλονίζει ο δάσκαλος που ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό στις Σέρρες

Σέρρες: Ελεύθεροι ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που είχαν συλληφθεί

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησε και η δασκάλα του σχολείου κ. Αγνή Γκουντούλια: «Δεν υπάρχουν λόγια. Βαθύτατα συλλυπήρια στην οικογένεια. Η Παναγία να τους δίνει δύναμη γιατί έχουν κι ένα άλλο παιδάκι που πρέπει να στηρίξουν», είπε. 

Η ίδια υποστήριξε ότι ο διευθυντής του σχολείου έκανε επανειλημμένες ενέργειες για να αποτρέψει τις συγκεκριμένες εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου προκειμένου να μην κινδυνεύουν τα παιδιά, ωστόσο, όπως είπε, ο διευθυντής δεν έβρισκε θετική ανταπόκριση στο αίτημά του και αρμοδίως τού έλεγαν «να τους αφήσει να δουλέψουν». 

Μάλιστα, όπως είπε η κ.Γκουντούλια, πολλές φορές «τους μάλωνε και τους έδιωχνε».

Σερρες: H δασκάλα του σχολείου Αγνή Γκουντούλια

Η δασκάλα του σχολείου κ. Αγνή Γκουντούλια από το σχολείο των Σερρών όπου σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο διευθυντής είχε καταφέρει να κλείσει ραντεβού με τεχνικoύς για να γίνουν εργασίες το Σαββατοκύριακο πριν τη φονική έκρηξη, αλλά ενώ τους περίμενε, δεν εμφανίστηκαν.

Σέρρες: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή

Το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Σέρρες: «Να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Όχι άλλες απώλειες»

Μιλώντας στην εκπομπή και τον Στρατή Λημνιό, ο θείος του 11χρονου παιδιού δήλωσε πως η οικογένεια του παιδιού ζητάει να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και να εξεταστούν λάθη και παραλείψεις.

Σέρρες θάνατος μαθητή

Τόνισε ότι η απώλεια του παιδιού της οικογένειας δε θα πρέπει «να πάει χαμένη», αλλά με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν ήρθε η ώρα να ληφθούν μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή και οι γονείς να νιώθουν ότι μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να κινδυνεύουν. 

Τραγική ειρωνία, το γεγονός ότι η οικογένεια είχε φύγει από την Αθήνα πριν από έναν χρόνο για να εγκατασταθεί στις Σέρρες - από όπου κατάγεται η μητέρα του αδικοχαμένου μαθητή- για μια καλύτερη ζωή.

Αυτοψία στο κτίριο του σχολείου έκανε ο πρόεδρος Συντηρητών Καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσάμπαπας, ο οποίος ανέφερε πως επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμησή του για μοιραίο λάθος από πλευράς των τεχνικών.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top