Σέρρες: Ελεύθεροι ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που είχαν συλληφθεί

Σε κατάσταση σοκ οι μικροί μαθητές μετά την έκρηξη στο σχολείο

Ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο και στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη. 

Ειδικά τα παιδιά που έπαιζαν μαζί του την ώρα της έκρηξης δε θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο. Μητέρα μαθητή κατήγγειλε στο epiloges.tv ότι μέχρι τώρα τα παιδιά δεν έχουν λάβει καμία ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. 

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον νεκρό μαθητή σε δημοτικό σχολείο

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αναστατωμένοι είναι και οι γονείς που παραλίγο να χάσουν τα παιδιά τους μέσα στο σχολείο τους. 

λεβητοστάσιο Σέρρες έκρηξη

Η πόρτα του λεβητοστασίου καταπλάκωσε τον 11χρονο μαθητή μετά την έκρηξη - Eurokinissi

Σέρρες: Απαντήσεις ζητούν οι γονείς του Βασίλη

Την ίδια ώρα οι γονείς του 11χρονου Βασίλη ζητούν απαντήσεις για τον άδικο χαμό του παιδιού τους κι ελπίζουν ο θάνατός του να δώσει ένα μάθημα στους υπεύθυνους, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία. 

Σέρρες: «Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο χτες»

Το κλίμα ήταν βαρύ χθες στη κηδεία του μικρού μαθητή, ο οποίος καταπλακώθηκε από την πόρτα του λεβητοστασίου, που εκσφενδονίστηκε 30 μέτρα. 

Σέρρες: Οδύνη και θλίψη στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη

Ο 11χρονος μαζί με φίλους του έπαιζε στο υπόστεγο δίπλα στο λεβητοστάσιο, καθώς εκείνη την ώρα έβρεχε. Πήγε να πάρει την μπάλα και σημειώθηκε η φονική έκρηξη. Τραυματίστηκαν ακόμα δύο παιδιά, δέκα κι έξι ετών. 

έκρηξη σχολείο Σέρρες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες - Eurokinissi

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με μαθητές να τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν, ενώ κάποια παιδιά είδαν τον Βασίλη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος. Η μικρότερη αδελφή του, που την ώρα της έκρηξης βρισκόταν σε άλλο σημείο του προαύλιου τον έψαχνε εναγωνίως και τον είδε να τον μεταφέρουν με φορείο στο ασθενοφόρο. 

Σέρρες: «Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει στο σχολείο»

Ανατριχίλα προκαλεί επίσης η αποκάλυψη του θείου του παιδιού, ότι ο μικρός δεν ήθελε να πάει τη Δευτέρα στο σχολείο. 

σχολείο έκρηξη Σέρρες

Οι ευθύνες για την έκρηξη έχουν γίνει μπαλάκι - Eurokinissi

Σέρρες: Αυτό είναι το πιθανό σενάριο που προκάλεσε την έκρηξη στο σχολείο

«Είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια και τους γονείς, έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός. Το μόνο που θέλει η οικογένεια είναι να μην πάει χαμένος ο χαμός του Βασίλη χωρίς να παίρνονται μέτρα για τα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο και πάει στη δουλειά του και θεωρεί πως είναι ασφαλές και ήσυχο και να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα», είπε μεταξύ άλλων στο Mega.

Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη.

Θρήνος στις Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

σχολείο Σέρρες

Τα παιδιά του σχολείου βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση - Eurokinissi

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Σέρρες: «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο κι έπεφταν πάνω μας σοβάδες»

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τραγωδία Σέρρες: Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του 11χρονου μαθητή

Στο μεταξύ, στο σχολείο μετέβη χθες ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου, ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Σέρρες: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή

Πάντως οι ευθύνες για την τραγωδία έχουν γίνει «μπαλάκι», με τον διευθυντή του σχολείου να δηλώνει πως ήταν αντίθετος με το έργο και πως οι εργολάβοι πήγαιναν όποτε ήθελαν για να κάνουν εργασίες. Ο δήμαρχος από την άλλη υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο στο οποίο να γνωστοποιούνται οι εργασίες ή η διαφωνία του διευθυντή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top