Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον νεκρό μαθητή σε δημοτικό σχολείο

Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες

Ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που ήταν υπεύθυνοι για τη μετατροπή του καυστήρα σε αντλία θερμότητας γεωθερμίαςστο σχολείο στις Σέρρες, όπου άφησε την τελευταία του πνοή 11χρονος μαθητής μετά από έκρηξη, έχουν συλληφθεί με εισαγγελική εντολή.

Η δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε εις βάρος τους αναφέρεται στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών, κατά συρροή, από αμέλεια, όπως επίσης της έκρηξης από αμέλεια.

«Πήγαμε στις 12 η ώρα στο σχολείο για να προχωρήσουμε στην μετατροπή του καυστήρα από πετρέλαιο σε γεωθερμία. Βάλαμε εμπρός το σύστημα και λειτούργησε κανονικά για μία ώρα. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε» υποστηρίζουν οι συλληφθέντες.

Σέρρες: Οδύνη και θλίψη στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα (6 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top