Σέρρες: «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο κι έπεφταν πάνω μας σοβάδες»

Τραυματίας μαθητής περιγράφει τη στιγμή της έκρηξης του λέβητα στο σχολείο

Τι είπε ο δήμαρχος Σερρών στο star.gr

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή  του δεκάχρονου μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός 11χρονου μαθητή. 

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο. Όπως είπε στην ΕΡΤ έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου γιατί έβρεχε, όταν ξαφνικά είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. 

Τραγωδία Σέρρες: Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του 11χρονου μαθητή

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα», είπε ο μαθητής. 

έκρηξη Σέρρες

Η έκρηξη έγινε στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου - Eurokinissi

Πρόσθεσε πως ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι, ενώ δε γνώριζε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει. 

Από την έκρηξη τραυματίστηκε επίσης ένα εξάχρονο παιδί, το οποίο, ύστερα από εξετάσεις, διαπιστωθηκε ότι είχε μικρό εμπρηστικό κάταγμα στο κεφάλι. Έγινε ανάταξη από παιδονευροχειρουργούς και νοσηλεύεται, μετά την επέμβαση, στην παιδοχειρουργική κλινική εκτός κινδύνου. 

Σέρρες: Αναζητούνται οι ευθύνες της τραγωδίας

Την ίδια ώρα έρευνα είναι σε εξέλιξη για τα αίτια της φονικής έκρηξης και τις ευθύνες που υπάρχουν. 

Σέρρες: «Όταν άναψε ο καυστήρας έσκασε ο λέβητας»

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι πρόσφατα είχε γίνει μετατροπή του λέβητα από πετρελαίου σε λέβητα γεωθερμίας, κάτι με το οποίο ο ίδιος δε συμφωνούσε. Σημείωσε επίσης ότι δεν έδινε τη συγκατάθεσή του για να γίνουν οι εργασίες την ώρα που βρίσκονταν παιδιά στον χώρο και ότι ενώ είχαν συμφωνήσει να πάει το συνεργείο το Σάββατο, τελικά πήγε τη Δευτέρα. 

σχολείο Σέρρες

Ο 10χρονος που τραυματίστηκε είπε πως άκουσε έναν τρομακτικό θόρυβο και έπεσαν πάνω του σοβάδες - Eurokinissi

Ο δήμαρχος Σερρών από την άλλη, τόνισε ότι δεν του τηλεφώνησε ποτέ ο διευθυντής του σχολείου για να τον ενημερώσει για τις εργασίες, ούτε του προσκόμισε κάποιο έγγραφο. 

Σέρρες: Τι ζήτησε ο πατέρας του 11χρονου από τον δήμαρχο

«Χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες, είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο», είπε ο δήμαρχος.

Σέρρες: «Κάτι έγινε λάθος κατά την μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμία»

«Σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε “σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου”. Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή», συνέχισε.

Σέρρες: Νεκρό ένα παιδί μετά από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά έρευνα για τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το τραγικό περιστατικό της έκρηξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top