Σέρρες: «Όταν άναψε ο καυστήρας έσκασε ο λέβητας»

Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη που σκότωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο

Που αποδίδει την τραγωδία ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων Σερρών - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ένα αγοράκι τραυματίστηκε θανάσιμα και ακόμη δύο παιδιά νοσηλεύονται  μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου τους στις Σέρρες. Η πόρτα που εκτοξεύθηκε τριάντα μέτρα, καταπλάκωσε το παιδί και το σκότωσε. Δύο ακόμη παιδάκια της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού τραυματίστηκαν.

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε μαθητή

Η Λευκή Γεωργάκη έδωσε τις λεπτομέρειες για την ασύλληπτη τραγωδία στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. 

Στο προαύλιο του σχολείου του, στον χώρο όπου ακούγονται μόνο ανέμελες παιδικές φωνές κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής του μαθητή της έκτης δημοτικού.

Γύρω στις 2,30 το μεσημέρι κι ενώ τα παιδιά ήταν σε διάλλειμα ένας δυνατός κρότος πάγωσε τα χαμόγελά τους.

Μια έκρηξη στο λεβητοστάσιο που συνέβη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους διέλυσε κομμάτια τοίχου και μία μεταλλική πόρτα εκσφενδονίστηκε σε απόσταση τριάντα μέτρων. 

Εκεί ακριβώς όπου έπαιζαν οι μαθητές. Το παιδί σκοτώθηκε ακαριαία. 

«Γινόταν ένα έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, θα γινόταν η αλλαγή από τον καυστηρά στο πετρέλαιο στον καυστηρά με την γεωθερμία. Κάτι πήγε στραβά αυτό θα μας πουν οι αρμόδιοι» είπε ο αντιδήμαρχος έργων Σερρών. 

Το σχολείο, εδώ και δύο χρόνια, είχε σύστημα γεωθερμίας, ωστόσο είχε χαλάσει και λειτουργούσε με λέβητα πετρελαίου.

«Άναψε για κάποιο λόγο, είτε από το θερμοστάτη, είτε από χρονοδιακόπτη, είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Αυτό θα το δει ο εμπειρογνώμονας και ο καυστήρας όταν άναψε «έσκασε» ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα» είπε ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπας. 

«Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις γίνονται σε όλες τις σχολικές μονάδες, δεν είναι θέμα τι λέει ο διευθυντής […] Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τηρούνται φυσικά όλα τα μέτρα. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν ήταν ενήμερη ότι γινόταν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου» είπε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών.

Σέρρες: Νεκρό ένα παιδί μετά από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Από την έκρηξη πολλά κομμάτια από τη μόνωση του κτιρίου εκτινάχθηκαν στους γύρω κήπους, βρίσκονται ακόμα στα κλαδιά των δέντρων.  

Επικράτησε πανικός γονείς έσπευσαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο ενώ στην είδηση ότι ένας μαθητής δεν τα κατάφερε λυγίζουν.

«Αν γίνονταν εργασίες τι μεγέθους κι αν έπρεπε να γίνονται είναι ένα θέμα που το διερευνούν οι αρχές. Όταν έγινε το ατύχημα δεν γίνονταν εργασίες» είπε ο αντιδήμαρχος παιδείας Σερρών.

Το σημείο όπου έγινε η έκρηξη συνορεύει με την αυλή του νηπιαγωγείου . Αν δεν έβρεχε αυτή την ώρα θα βρίσκονταν εδώ δεκάδες μικρά παιδιά. Ευτυχώς λόγω της βροχής ήταν όλα μέσα στο κτίριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top