Σέρρες: Αυτό είναι το πιθανό σενάριο που προκάλεσε την έκρηξη στο σχολείο

«Εγκληματική αμέλεια», λέει ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων

Εμπειρογνώμονες βρίσκονται από το πρωί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, προκαλώντας τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή. 

Όλοι αναζητούν απαντήσεις στο ερώτημα τι προκάλεσε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που έκοψε το νήμα της ζωής σε ένα μικρό παιδί μέσα στο σχολείο του. 

Θρήνος στις Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Ο Γεώργιος Κοτσάνπαπας, πρόεδρος αδειούχος συν/των αερίων & υγρών καυσίμων, μιλώντας στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, εκτίμησε πως η έκρηξη οφείλεται σε αμέλεια και ανθρώπινο λάθος. 

«Έκλεισαν τις βάνες πάνω από τον λέβητα με αποτέλεσμα να ανάψει ο καυστήρας μετά από κάποια ώρα και να γίνει το κακό. Δε διασφάλισαν να μη λειτουργήσει ο καυστήρας. Ο καυστήρας για τον α ή β λόγο πήρε εντολή, άναψε και έγινε το κακό», είπε. 

Σέρρες: «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο κι έπεφταν πάνω μας σοβάδες»

Ερωτώμενος ποιος πιστεύει ότι φέρει την  ευθύνη, «έδειξε» το άτομο που έκλεισε την βάνα. 

«Δεν ξέρω ποιος έκλεισε τη βάνα. Αυτός όμως έχει την ευθύνη. Όφειλε να διασφαλίσει ότι δε θα ανάψει ο καυστήρας. Δεν αφήνουμε αυτά τα πράγματα στην τύχη», επεσήμανε. 

Τραγωδία Σέρρες: Τα λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του 11χρονου μαθητή

Τόνισε επίσης ότι εργασίες όπως αυτή που έγινε τη Δευτέρα δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όταν το σχολείο είναι κλειστό, όμως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να έχουν λάβει τα μέτρα τους για να μη συμβεί κάτι κακό. 

Σέρρες: «Όταν άναψε ο καυστήρας έσκασε ο λέβητας»

«Ο υπεύθυνος που έκανε τις εργασίες καλά έκανε και έκλεισε τις βάνες του λέβητα, όμως το ίδιο δευτερόλεπτο έπρεπε να πάρει μέτρα ασφαλείας και να διασφαλίσει ότι ο καυστήρας δε θα μπορεί να ανάψει. Πώς; Κλείνοντας τα ρεύματα, βγάζοντας τον εγκέφαλο από τον καυστήρα, κλείνοντας τη βάνα του πετρελαίου, βγάζοντας το φωτοκύτταρο από τη θέση του... Θα έπρεπε να μην μπορεί κάποιος να ανάψει τον καυστήρα, αλλά να χρειάζεται τεχνικός, γιατί είναι επικίνδυνο να ανάψει από κάποιον άσχετο. Αυτή ήταν η αμέλεια. Δεν ήταν λάθος, αυτό ήταν το έγκλημα», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top