Κιβωτός του Κόσμου: «Με έβαζαν τιμωρία όταν δεν έπλενα καλά τα πιάτα»

Συγκλονίζει η μαρτυρία 9χρονου πρώην φιλοξενούμενου σε δομή της ΜΚΟ

Η πρώτη καταγγελία που είχε γίνει στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού τον Ιανουάριο, αφορούσε την κακομεταχείριση ενός 9χρονου παιδιού σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου. Ο 9χρονος και ο πατέρας του περιγράφουν στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις σκληρές δουλειές που αναγκαζόταν να κάνει το μικρό παιδί αλλά και την τιμωρία που δεχόταν όταν το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» κάνουν ακίνητα, δωρεές και 15 πρόσωπα

«Με έβαζαν τιμωρία όταν δεν έπλενα καλά τα πιάτα»

Κιβωτός του Κόσμου: Χωρισμένα σε στρατόπεδα τα παιδιά μετά τις καταγγελίες

 

«Μια φορά που δεν είχα πλύνει καλά τα πιάτα η κυρία με είχε βάλει τιμωρία να μείνω μέσα στο δωμάτιο. ‘Ήταν η δεύτερη φορά που πλένω πιάτα», εξομολογείται ο 9χρονος.
 

 

Ο πατήρ Αντώνιος απαντά: «Θα πέσετε απο τα σύννεφα με ό,τι βγει στο "φως"»

 

9χρονου: «Ήταν φοβισμένος όταν μου μιλούσε»

«Το παιδί ήταν πολύ φοβισμένο. Δεν μπορούσε να μιλήσει όπως ήθελε. Και άλλα παιδάκια είναι έτσι», λέει ο πατέρας του 9χρονου.

Η καταγγελία από τον πατέρα στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού είχε  γίνει στις αρχές του χρόνου. Τότε που τίποτα δεν προμήνυε την καταιγίδα καταγγελιών που θα ακολουθούσε.

«Τον είχαν σπρώξει από την σκάλα. Η καταγγελία που κάναμε ήταν για χτύπημα, σφαλιάρα από τους παιδαγωγούς», εξηγεί ο πατέρας.

Ο μικρός περιγράφει μια κατάσταση όπου παιδιά δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

«Επειδή ήμουν καινούργιος, με είχαν βάλει και έπλενα λεκάνες, ταψιά, πιάτα. Μας είχαν βάλει όλους μαζί να καθαρίσουμε πάνω κάτω τα σπίτια», αποκαλύπτει ο 9χρονος, συμπληρώνοντας πως μια κυρία τους έβαζε τιμωρία μέσα σε ένα δωμάτιο, επειδή γελούσαν…
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top