Αποκλειστικό Κιβωτός: «Είδε τον 19χρονο ημίγυμνο στο σπιτάκι στελέχους»

Αποκαλυπτική μαρτυρία φίλου του νεαρού που έκανε την πρώτη καταγγελία

Αποκαλυπτική μαρτυρία φίλου του νεαρού που έκανε την πρώτη καταγγελία / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο, για το περιστατικό της ασέλγειας που καταγγέλλει ο 19χρονος. Όπως περιέγραψε αποκλειστικά στο Star, γνωρίζει τόσο τον νεαρό που έκανε την καταγγελία, όσο και τον αυτόπτη μάρτυρα.

Κιβωτός: Νέες καταγγελίες - «Κλείδωναν για ώρες παιδιά δύο ετών»

Ήταν 10 ετών όταν μπήκε στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο. Σήμερα το σώμα του γεμάτο σημάδια και ράμματα από την κακοποιητική συμπεριφορά της οικογένειάς του. Μέσα στην Κιβωτό απέκτησε κι άλλες πληγές.

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έδιωξαν γιατί έκανα άμβλωση», αποκάλυψε η Ευγενία

Ο νεαρός πρώην φιλοξενούμενος της δομής τα είχε αφήσει όλα στο παρελθόν, μέχρι τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνό του και ο 17χρονος αυτόπτης μάρτυρας του αποκάλυψε όλα όσα είδε:

Moυ είπε ήταν βράδυ όταν πήγε το βραδινό στο δωμάτιο του ... και ήταν πάνω από τον... και έκανε μασάζ. Όταν άνοιξε η πόρτα ταράχτηκε και πετάχτηκε, τραβήχθηκε απότομα (σ.σ. το παιδί).

Κιβωτός του Κόσμου καταγγελία

Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι ήταν ημίγυμνοι στο δωμάτιο: «Τις μπλούζες σίγουρα δεν τις φορούσαν. Έκλεισε απευθείας την πόρτα και δεν ξαναπήγε.Την επόμενη μέρα ο ... ο ίδιος είπε ότι συζήτησε με τον διευθυντή μας και είχαν συμφωνήσει λόγω καλής διαγωγής να του βάλουν ένα υψηλό ποσό στον λογαριασμό του», υποστήριξε, τονίζοντας ότι πιστεύει ότι η κίνηση αυτή ήταν για να του «κλείσουν το στόμα».

Κιβωτός του Κόσμου: «Γνώριζαν από τον Αύγουστο τις καταγγελίες»

Κιβωτός του Κόσμου: «Στέλεχος απομονωνόταν με αγόρια μετά τα βραδινά μπάνια»

Στο μυαλό του πρώην τροφίμου που μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα άρχισαν να έρχονται περίεργες εικόνες που είχε αντικρίσει και ο ίδιος, τόσο στα βραδινά μπάνια που τον προσκαλούσε στέλεχος της Κιβωτού, όσο και στο βραδινό μπάσκετ.

«Ήμουν κι εγώ ένα από τα παιδιά που λόγω καλής συμπεριφοράς πήγαινα για βραδινά μπάνια. Το μόνο που θα μπορούσα να πω ότι είναι ύποπτο είναι πως ο πάτερ μαζί με κάποια άλλα μεγαλύτερα παιδιά πήγαιναν αρκετά πιο βαθιά», αποκάλυψε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star για τον εάν απομονωνόταν με τα συγκεκριμένα παιδιά, ο νεαρός πρώην φιλοξενούμενος απάντησε: 

Ήταν κυρίως παιδιά της Αθήνας. Μετά το μπάσκετ τα βράδια, παιδιά ήθελαν να μιλήσουν με τον πάτερ και έφευγαν βόλτες στο χωριό στις 4 το πρωί..

«Ήταν από 16 και πάνω... Ορισμένες φορές τους είχα δει κι εγώ να είναι έξω από το δωματιάκι και να συζητάνε», πρόσθεσε.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ήμουν για μήνες σε απομόνωση»

Ο νεαρός έζησε στη δομή της Χίου περίπου 8 χρόνια. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τις συνθήκες διαβίωσης όλα αυτά τα χρόνια, το παιδί θυμήθηκε περιστατικά με μακρά απομόνωση και κάποια περιστατικά ξυλοδαρμού.

Ακολουθεί ο διάλογος με τη δημοσιογράφος του Star:

Νεαρός: Ήμουν από τα παιδιά που ήμουν μήνες σε απομόνωση, ήταν για μήνες.

Δημοσιογράφος: Σε κλείδωναν μέσα; 

Νεαρός: Ναι και μάλιστα επειδή το έσκαγα και ήθελα να βγαίνω, έβαλαν και λουκέτα. 

Δημοσιογράφος: Φαγητό; 

Νεαρός: Μου το έφερναν όταν ήταν η ώρα. 

Δημοσιογράφος: Σε ξεχνούσαν στην απομόνωση; 

Νεαρός: Ήταν δυο - τρεις περιπτώσεις που ναι, με ξέχασαν ακόμα και για το σχολείο την επόμενη μέρα.

Δημοσιογράφος: Έχεις δεχθεί όμως και ξυλοδαρμό...

Νεαρός: Ναι, όταν ήμουν 14 ετών είχα δεχθεί μια σφαλιάρα από τον ...., υψηλό στέλεχος κι ένα από τα παιδιά που μεγάλωσε μαζί με τον πάτερ, τον είχε από κοντά.

Δημοσιογράφος: Εσύ έφαγες ξύλο γιατί αρνήθηκες να κάνεις τι;

Νεαρός: Nα μαζεύω κουκουνάρια... 

Δημοσιογράφος: Τα οποία μαζεύατε για ώρες ατελείωτες κάτω από τον ήλιο... 

Νεαρός: Ναι...

Το παιδί ήθελε να φύγει από τη δόμη. Όπως είπε, κάποτε μια γυναίκα από την Αυστραλία ζητούσε να τον πάρει, όμως η «Κιβωτός» πάντα έβρισκε πρόβλημα, όπως κατήγγειλε.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Δεν πίστευα ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία»

Σε προστατευμένο περιβάλλον βρίσκεται ο 19χρονος νεαρός που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από στέλεχος της «Κιβωτού». 

Όλοι οι φίλοι του είναι σε σοκ, καθώς ορισμένοι έμαθαν τώρα για την σεξουαλική κακοποίηση, ενώ κάποιοι άλλοι το καλοκαίρι. Ένας φίλος του που ήταν πέντε χρόνια στη δομή στη Χίο αποκάλυψε ότι ο 19χρονος του άνοιξε το καλοκαίρι την καρδιά του λεγοντας ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά το κορυφαίο στέλεχος σε ένα δωμάτιο.

Γνωρίζοντας τον καταγγέλλων, θεωρεί ότι τόσο καιρό φοβόταν και δεν αποκάλυπτε τα όσα είχαν γίνει. «Δεν πίστευα ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία», ανέφερε.

Ο 19χρονος περιγράφεται από τους φίλους του ως ένα κοινωνικό παιδί, με φίλους από τη δομή που έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα. Ορισμένοι από αυτούς είναι σε επικοινωνία μαζί του και του δηλώνουν ότι θα είναι στο πλευρό του. 

Έχουν φτιάξει ομάδα και συνομιλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ τους, σχολιάζοντας όλα όσα αποκαλύπτονται. Ο 19χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους στην Αττική.

«Δεν πίστευα ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία», λέει φίλος του 19χρονου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top